avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sentinta definitiva care are greseli
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sentinta definitiva care are greseli

am o sentinta definitiva si irevocabila in care numele este scris gresit. care este modalitatea de-a corecta greseala respectiva? trebuie inceput un nou proces pentru corectare?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:46, 24 Martie 2010
Puteți face cerere de indreptarea erorii materiale, în temeiul art. 281, alin. (1), Cod procedură civilă, la instanța care a pronunțat hotărârea.
Instanța va rezolva de cererea de urgență, prin încheiere dată în camera de consiliu cu citarea părților.

O seară bună să aveți!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
florisiris, utilizator
Formulati o cerere de indreptare a erorii materiale strecurate in dispozitivul hotararii.Mai exact, daca in dispozitivul hotararii aceasta eroare materiala exista, doar atunci va fi indreptata si bineinteles numele corect trebuie sa rezulte din actele dosarului..Am facut precizarea ca, doar daca exista in dispozitiv pentru ca dispozitivul hotararii este cel care se executa si acela este important, eventuale erori materiale strecurate in expozeul solutiei nu au relevanta.Cererea nu se timbreaza.Indreptarea se va face pe calea unei incheieri data in camera de consiliu , pe care va trebui dupa comunicare sa o legalizati.
Nu este necesara citarea partilor.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

In baza Art 281 Cod procedura civila ,solicitati indreptarea greselilor materiale strecurate asupra numelui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala in redactarea sentintei robertvoicu robertvoicu am primit o sentinta (iesire din indiviziune)redactata gresit.am inteles ca se depune o cerere in instanta.exista un termen pentru depunerea acesteia? (vezi toată discuția)
Sentinta civila plin cu greseli pendre pendre Am divortat am primit sentinta civila plina cu greseli la data de nasterea copilului in loc de 06.05.2001 scrie 05.11.1993 peste tot. Langa asta mai trecut is ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva incheierii de indreptare eroare materiala. procedura Irina S. Irina S. Cum se judeca recursul impotriva Incheierii prin care s-a indreptat eroarea materiala strecurata in decizia instantei de apel (instanta care a rejudecat ... (vezi toată discuția)