1) Nu ;
2) Codul de procedură civilă, Îndreptarea hotărârilor
Art. 281. - Greselile asupra numelui, calitatii, si sustinerilor partilor sau cele de socoteli, precum si orice alte greseli materiale strecurate in hotarare, pot fi indreptate, din oficiu sau in urma unei simple cereri.
Instanta poate cita partile, cand gaseste de cuviinta pentru unele lamuriri.
Indreptarea se va face in amandoua exemplare ale hotararii.
Termenul de apel impotriva incheierii date asupra indreptarii curge de la pronuntare, in cazul cand partile au fost citate.
Dispozitiile de mai sus se aplica, prin asemanare, si greselilor strecurate intr-o incheiere.
Puteți formula și depune instanței o Cerere de îndreptarea greselilor.
De fapt textul actual al disp.art 281 c.proc.civ. este acesta:
Art. 281 c.proc.civ.
(1)Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea şi susţinerile părţilor sau cele de calcul, precum şi orice alte erori materiale din hotărâri sau încheieri pot fi îndreptate din oficiu sau la cerere.
(2)Instanţa se pronunţă prin încheiere dată în camera de consiliu. Părţile vor fi citate numai dacă instanţa socoteşte că este necesar să dea anumite lămuriri.
(3)În cazul hotărârilor, îndreptarea se va face în ambele exemplare ale hotărârii.
Astfel, putem vorbi de indreptarea unei erori materiale in sensul celor enumarate in text, numai in masura in care aceste erori sunt strecurate in dispozitivul hotararii.
Dispozitivul hotararii este partea finala a hotararii ( care incepe de la " in numele legii hotaraste."...) si care se pune in executare.