avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presidentiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presidentiala

buna ziua!as dori sa vad un model de cerere de ordonanta presindentiala,in legatura cu schimbarea datei (care a fost gresita,data de nastere a minorei)de pe hotararea de divort irevocabila.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:37, 28 Iunie 2011
Este necesar sa formulati o cerere de indreptare a erorii materiale si numai daca aceasta eroare a fost strecurata in dispozitivul hotararii ( in partea din hotarare care incepe de la " instanta in numele legii hotaraste").
Cererea se intemeiaza pe disp. art.281 c.proc.civ. si este scutita de plata taxei de timbru.
Art. 281
Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea si sustinerile partilor sau cele de calcul, precum si orice alte erori materiale din hotarari sau incheieri pot fi indreptate din oficiu sau la cerere.
Instanta se pronunta prin incheiere data in camera de consiliu.
Partile vor fi citate numai daca instanta socoteste ca este necesar sa dea anumite lamuriri.
In cazul hotararilor, indreptarea se va face in ambele exemplare ale hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala in redactarea sentintei robertvoicu robertvoicu am primit o sentinta (iesire din indiviziune)redactata gresit.am inteles ca se depune o cerere in instanta.exista un termen pentru depunerea acesteia? (vezi toată discuția)
Buna ziua , am nevoie de ajutor cristiananicoleta cristiananicoleta in hotararea de divort s-a gresit numele minorului pe care il am in custodie ,imi pute-ti spune cum sa fac o cerere de indreptare ?? Va multumesc (vezi toată discuția)
Greseala in hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila marisas marisas Am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila din 17.05.2000 prin care mi-a fost incredintat copilul minor . In sectiunea "Hotareste " din ... (vezi toată discuția)