avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua , am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua , am nevoie de ajutor

in hotararea de divort s-a gresit numele minorului pe care il am in custodie ,imi pute-ti spune cum sa fac o cerere de indreptare ??

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cristiananicoleta , utilizator 01:07, 27 Iulie 2011
Buna ziua !
va redau mai jos un model de cerere de indreptare a erorii materiale . Bafta !


Cerere de indreptare, lamurire si
completare a incheierilor

INSTANTA1) ......................
DOSAR NR. ....../ ................

Domnule Presedinte,
Subsemnatul ..............................., domiciliat in2) .................., str. ....................... nr. .............., bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .........................., reprezentat prin avocat ..............................., cu sediul profesional in .................., str. .................... nr. ......, bloc .........., scara ........., etaj ........., apart. ................., sector
/judet ................., reclamant in dosarul nr. ......../..........., aflat pe rolul acestei instante,
in cauza ce are ca obiect ...................................................., in contradictoriu3) cu paratul ............................, domiciliat in .................., str. ............................ nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ..................., in conformitate cu dispozitiile art. 281 Cod procedura civila, formulez prezenta

CERERE DE INDREPTARE A ERORILOR MATERIALE
strecurate in incheierea de sedinta din data de .................., pronuntata in acest dosar prin care instanta a dispus ........................................................................., in sensul ...................................... .

MOTIVELE PREZENTEI CERERI:
IN FAPT4):
Subsemnatul am ..........................................................................................................................
DOMNULUI PRESEDINTE AL5) ..............

1. Se indica instanta care a pronuntat incheierea contestata, fie ca este vorba de instanta de fond, de apel sau de cea din caile extraordinare de atac.
2. Daca reclamantul locuieste in strainatate acesta va indica un domiciliu ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul.
3. Partile vor fi citate doar daca instanta socoteste ca este necesar sa dea anumite lamuriri, in caz contrar urmand sa se pronunte prin incheiere in camera de consiliu, fara citarea partilor.
4. Se indica toate motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza si care determina pe reclamant sa formuleze o astfel de cerere: erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea si sustinerile partilor sau cele de calcul, precum si alte erori materiale pot fi indreptate (de ex.: desi partile acestui dosar am solicitat si instanta ne-a incuviintat exper- tizarea doar a imobilului corp A, intrucat asupra imobilul corp B, noi partile am incheiat in precedent o tranzactie, instanta din eroare a consemnat in incheiere ca noi, partile, am solicitat expertizarea imobilului corp B in loc de imobil corp A).
5. Se indica instanta competenta material si teritorial sa judece cererea (vezi supra).


La data de ............................... instanta, prin incheierea de sedinta, a consemnat in mod gresit ca ............................................................, ceea ce reprezinta evident o eroare materiala, astfel incat va solicit admiterea cererii asa cum a fost formulata, urmand a dispune rectificarea incheierii aratate in sensul celor de mai sus.
IN DREPT:
Imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 82 si art. 281 Cod procedura civila.
ANEXEZ1):
1. ............................................. .
2. Imputernicirea avocationala si contactul de asistenta juridica nr. ............. .

SEMNATURA


1. Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor alatura la cerere copii pentru instanta (cererea adresandu-se instantei si neimplicandu-l pe celalalt participant la proces, caruia cererea si inscrisurile nu i se comunica); copiile vor fi certificate de reclamant ca fiind identice cu originalul.
Daca numele minorului este eronat in dispozitivul hotararii, atunci este necesara o cerere de indreptare a erorii materiale intemeiata pe disp art 281 c.proc.civ.
Dispozitivul hotararii incepe de la "In numele legii instanta hotaraste"....
Daca insa numele minorului este eronat mentionat , insa in expozeul hotararii,dar corect in dispozitiv, atunci nu este necesara o astfel de cerere.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca irevocabila, indreptare eroare materiala alex1325 alex1325 Am o hotarare judecatoreasca irevocabila in proces cu asociatia de locatari.La dosarul cauzei exista o expertiza tehnica mobiliara cu adresa corecta a ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala Luciana21 Luciana21 Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere pentru indreptarea unei erori materiale ce priveste o suprafata de teren...deoarece mi s-a respins cererea de ... (vezi toată discuția)
Cerere indreptare eroare materiala anniela anniela Buna seara, Intr-un proces civil, partaj, in cadrul cererii de indreptare eroare materiala, s-au citat partile la data x... Aparatorul meu, fiind plecat din ... (vezi toată discuția)