Buna ziua
Sint o mama disperata, si as vrea daca se poate sa mi raspundeti urgent la problema pe care o am in momentul de fata.
In urma procesului de divort copilul minor in virsta de 5 ani, prin hotarire judecatoreasca mi a fost incredintat mie spre crestere si educare.
Anul trecut in luna august am plecat din tara,in Germania. In momentul de fata aici m am recasatorit si lucrez.
Fetita pe care o avem impreuna cu fostul sotul am lasat o in grija tatalui. In decembrie 2009 am fost acasa si am avut nevoie de certificatul ei de nastere pentru a i pregati toate actele aici in Germania pentru obtinerea alocatiei de stat, beneficiind de acest drept .Certificatul de nastere al fetitei se afla la fostul meu sot si nu a vrut sa mi l dea, el crezind ca eu o voi lua cu mine in Germania. Eu am fost la Primarie si am scos un duplicat, declarindu l pe celalalt furat.Am obtinut acel duplicat. Intentia mea de a obtine alocatia de la institutia statul german pt fetita mea nu am comunicat o fostului sot, crezind ca el nu va intelege .Nu sintem in relatii de prietenie si nu putem comunica civilizat, el a crezut ca am sa o iau cu mine aici, desi i am zis ca nu asta este intentia mea, pt ca eu nu voi ramine in Germania definitiv ci doar pt citiva ani poate voi reusi sa cumpar o casa in Romania.
Acum, in momentul de fata fostul sot a deschis proces de reincredintarea minorei mi a adus la cunostinta si mai sint citeva zile pina la prima infatisare. El mi a cerut sa dau aici o declaratie prin care sa fiu de acord cu reincredintarea fetitei ca sa nu lungim procesul si sa termine frumos si repede.
Eu nu sint de acord sa dau acea declaratie, dar nu stiu ce as putea face. Nici nu pot ajunge la proces pentru ca aici lucrez .
Ce as putea face?
In momentul de fata si tinind cont ca deja procesul este deschis, pot face o procura prin care sa l imputernicesc pe fostul meu sot ca in lipsa mea sa se ocupe el de ingrijirea fetitei? Nu e prea tarziu pentru astfel de procura?
Eu am facut o astfel de procura cind am plecat din tara dar am imputernicit o pe sora mea pt ingrijirea fetitei, el nefiind de acord sa o lase la sora mea. A lasat o o periodata, dupa care nu a mai facut acest lucru. Fostul meu sot nu stie de existenta aceste procuri.
Va rog din suflet sa mi raspundeti urgent si ma sfatuti cum sa fac cel mai bine pentru copilul meu.
Va multumesc.