avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minor

Buna ziua
Sint o mama disperata, si as vrea daca se poate sa mi raspundeti urgent la problema pe care o am in momentul de fata.
In urma procesului de divort copilul minor in virsta de 5 ani, prin hotarire judecatoreasca mi a fost incredintat mie spre crestere si educare.
Anul trecut in luna august am plecat din tara,in Germania. In momentul de fata aici m am recasatorit si lucrez.
Fetita pe care o avem impreuna cu fostul sotul am lasat o in grija tatalui. In decembrie 2009 am fost acasa si am avut nevoie de certificatul ei de nastere pentru a i pregati toate actele aici in Germania pentru obtinerea alocatiei de stat, beneficiind de acest drept .Certificatul de nastere al fetitei se afla la fostul meu sot si nu a vrut sa mi l dea, el crezind ca eu o voi lua cu mine in Germania. Eu am fost la Primarie si am scos un duplicat, declarindu l pe celalalt furat.Am obtinut acel duplicat. Intentia mea de a obtine alocatia de la institutia statul german pt fetita mea nu am comunicat o fostului sot, crezind ca el nu va intelege .Nu sintem in relatii de prietenie si nu putem comunica civilizat, el a crezut ca am sa o iau cu mine aici, desi i am zis ca nu asta este intentia mea, pt ca eu nu voi ramine in Germania definitiv ci doar pt citiva ani poate voi reusi sa cumpar o casa in Romania.
Acum, in momentul de fata fostul sot a deschis proces de reincredintarea minorei mi a adus la cunostinta si mai sint citeva zile pina la prima infatisare. El mi a cerut sa dau aici o declaratie prin care sa fiu de acord cu reincredintarea fetitei ca sa nu lungim procesul si sa termine frumos si repede.
Eu nu sint de acord sa dau acea declaratie, dar nu stiu ce as putea face. Nici nu pot ajunge la proces pentru ca aici lucrez .
Ce as putea face?
In momentul de fata si tinind cont ca deja procesul este deschis, pot face o procura prin care sa l imputernicesc pe fostul meu sot ca in lipsa mea sa se ocupe el de ingrijirea fetitei? Nu e prea tarziu pentru astfel de procura?
Eu am facut o astfel de procura cind am plecat din tara dar am imputernicit o pe sora mea pt ingrijirea fetitei, el nefiind de acord sa o lase la sora mea. A lasat o o periodata, dupa care nu a mai facut acest lucru. Fostul meu sot nu stie de existenta aceste procuri.
Va rog din suflet sa mi raspundeti urgent si ma sfatuti cum sa fac cel mai bine pentru copilul meu.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:13, 8 Februarie 2010
In contextul celor enuntate, normal trebuie sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele in acel proces. Este firesc ca tatal minorei sa fi formulat acea actiune de reincredintare minor pentru ca i-ati dat posibilitatea si are acest drept. Este inutila procura prin care doriti sa "imputerniciti pe fostul sot ca in lipsa mea sa se ocupe el de ingrijirea fetitei?" atata vreme cat acesta a formulat cerere de reincredintare a minorei.
nu puteti face o procura unei persoane pentru ingrijirea copilului dumneavoastra
procura ori nu afost bine incheiata ori dv nu ati inteles despre ce este vorba
procura este pt ca o persoana sa va reprezinte pe dv din punct de vedere al intereselor copilului atit.
Oricum cererea de reincredintare a minorului se refera la faptul ca sau schimbat conditiile in care traieste minorul, ca nu mai sint indeplinite conditiile care au stat la baza hotaririi de incredintare, iar dv trebuie sa faceti dovada contrara insensul ca conditiile in care traieste minorul sint bune, ca este igrijit si supravegheat.
Cu privire la proces cel mai bine este sa va angajati avocat pt ca procesul este destul de dificil.
Fata de cele prezentate de colegii mei.., in plus cred ca trebuie sa aveti invedere si faptul ca primirea de catre dvs. de la statul german a alocatiei este nelegala de la momentul in care sotului i se va reincredinta minorul .
Si eu va recomand sa dati o procura speciala unui avocat din Romania care sa va reprezinte interesele si daca situatia este asa cum ati prezentat-o privind conditiile existente avute de dvs. in Germania..instanta nu va ezita sa respinga actiunea fostului sot iar dvs. sa solicitati schimbarea domiciliului minorului alaturi de dvs. in Germania.
Eu cred ca tatal minorei are sanse mari la reincredintare.
Nu inteleg cu ce va deranjeaza daca sunteti separata de minora.
Trebuie sa va angajati avocat urgent.
Aveti dreptul de a cere un termen pentru a va angaja avocat.Se va amana judecata si veti castiga timp sa va angajati avocat.
Vedeti ca cererea trebuie semnata de dvs si nu se sora dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
Achiesez la ceea ce postat av. Claudiu Lascoschi!

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor ayna1 ayna1 Am custodia unei minore de 13 ani.Din diferite motive doreste sa ramana in tara alaturi de celalat parinte.Ce trebuie facut in cazul in care se deschide ... (vezi toată discuția)
Proces incredintare minor gabriela_bratu28 gabriela_bratu28 am incheiat procesul de divort in 2010 si mia fost incredintata minora in virsta de 5 ani.se poate redeschide proces de custodie si ce sanse sunt? (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 buna ziua am si eu o mica problema,eu sunt rezident in italia,iara sotia a deschis actiune de divort in Romania.Pentru ca nu pot ajunge acum acasa sa ma apar ... (vezi toată discuția)