avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces incredintare minor

am incheiat procesul de divort in 2010 si mia fost incredintata minora in virsta de 5 ani.se poate redeschide proces de custodie si ce sanse sunt?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:57, 13 Ianuarie 2011
daca ati obtinut tutela exclusiva a fetitei de ce va ganditi la un nou proces? ca sa ceara tatal tutela trebuie sa aibe motive f bine intemeiate.
Sotul dvs. poate redeschide oricand un proces de reincredintarea minorei insa nu are sanse de castig daca situatia initiala nu s-a schimbat .
Proces pentru reincredintarea minorei se poate deschide, insa sansele sunt nule, atata timp cat minora este ingrijita corespunzator de catre parintele caruia i-a fost incredintata si creste intr-un mediu adecvat.
Pentru ca sotul sa poata obtine reincredintarea minorului prin hotarare judecatoreasca ar trebui sa dovedeasca ca s-au schimbat temeiurile sau ca au aparut temeiuri noi care sa justifice reincredintarea minorului.
In conditiile in care nu va dovedi aceste aspecte actiunea sa va fi respinsa de instanta.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor komlodijanette komlodijanette Buna ziua Sint o mama disperata, si as vrea daca se poate sa mi raspundeti urgent la problema pe care o am in momentul de fata. In urma procesului de ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea minorului in romania beti66 beti66 Buna ziua Sunt divortata in Spania , am primit custodia fetei iar hotararea de divort si custodia sunt definitive si executorii. Hotararea de divort si ... (vezi toată discuția)
Proces gabriela_bratu28 gabriela_bratu28 am divortat anul trecut in martie si n urma divortului mi s-a incredintat minora in virsta de 5 ani.in prezent,fostul meu sot doreste sa deschida proces de ... (vezi toată discuția)