avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces

am divortat anul trecut in martie si n urma divortului mi s-a incredintat minora in virsta de 5 ani.in prezent,fostul meu sot doreste sa deschida proces de custodie.ce sanse sunt ca el sa obtina minora?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:28, 14 Ianuarie 2011
Pai daca minora ii de acord sa ramana la dumneavoastra si dovediti ca ii oferiti in continuare un trai decent si conditii bune de viata adica o puteti intretine si va ocupati de ea atunci nu poate sa va ia custodia pentru ca de obicei mama ii cea care se ocupa de copil.
gabriela_bratu28 a scris:

am divortat anul trecut in martie si n urma divortului mi s-a incredintat minora in virsta de 5 ani.in prezent,fostul meu sot doreste sa deschida proces de custodie.ce sanse sunt ca el sa obtina minora?



Are foarte putine sanse la o prima vedere, insa...poate ne explicati si motivele pentru care, dvs. credeti/stiti, ca fostul sot doreste reincredintarea minorei.

In astfel de situatii, orice informatie conteaza.

sansele nu pot fi apreciate decat la cazul concret. Ce va pot insa spune ca, odata promovata actiunea ar fi necesar sa va formulati aparari deoarece, in ultimul timp , jurisprudenta s-a mai schimbat in sensul ca nu mai este de la sine inteles ca minorii sunt incredintati neaparat mamelor...nu vreau sa spun ca are sanse, repet, dar nici nu va poate esteima nimeni corect sansele doar pentru ca promoveaza actiunea...
Reincredintarea minorului poate fi admisa doar in situatia in care tatal dovedeste, probeaza ca imprejurarile avute de instanta la luarea acestei masuri s-au schimbat.
Prin urmare , fara sa stim care este situatia in fapt nu putem da sfaturi in acest sens.
Nu se pune problema daca minora este sau nu de acord sa ramana la dvs. pentru ca varsta sa nu permite ascultarea sa.Minorii sunt ascultati cu privire la optiunea lor privind incredintarea sau reincredintarea dupa caz, daca au implinit 10 ani si doar in cazuri exceptionale , pentru motive temeinice si sub aceasta varsta.
Indicat este sa va angajati avocat, care in functie de motivele actiunii sa va apere interesele in mod corespunzator.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces incredintare minor gabriela_bratu28 gabriela_bratu28 am incheiat procesul de divort in 2010 si mia fost incredintata minora in virsta de 5 ani.se poate redeschide proces de custodie si ce sanse sunt? (vezi toată discuția)
Definitiva si irevocabila Scorpionul Scorpionul Buna ziua Doresc sa stiu si eu daca mai exista vreo cale de atac la o hotarare de divort definitiva si irevocabila dupa 2 ani .Mai exact daca mia fost mie ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor raylar raylar buna ziua am si eu o intrebare in urma divortului fetita mea in varsta de 11 ani a fost incredintata sotiei netininduse seama de faptul ca anchetele sociale ... (vezi toată discuția)