avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna ziua am si eu o intrebare in urma divortului fetita mea in varsta de 11 ani a fost incredintata sotiei netininduse seama de faptul ca anchetele sociale efectuate de primariile unde locuim au fost ambele favorabile mie cerinduse incredintarea minorei catre mine fata doreste cu insistenta sa locuiasca la mine fosta sotie este somera si nici din punct de vedere intelectual nu poate ajuta la lectii pe copila fata a terminat si clasa a 5 a prima cu o medie de 9.61 iar pregatirea scolara a fost facuta exclusiv de mine ce pot face pt a mi fi incredintata fata?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:34, 14 Iulie 2011
Atacati cu apel hotararea pronuntata sau (daca nu mai este posibil) introduceti o noua cerere de reincredintare a minorei aratand ca circumstantele datorita carora instanta a incredintat prima data copilul mamei s-au schimbat.
incercati sa solutionati pe cale amiabila prin procedura medierii
va multumesc pt raspunsuri am sa incerc
Hotararea de divort este definitiva si irevocabila sau care este situatia?
Reveniti pentru a primi un raspuns complet.
N-ati mai revenit, prin urmare:
-daca sunteti in termenul de apel sau in cel de recurs, uzati de calea atac respectiva si epuizati deci ambele cai de atac,
-daca insa hotararea dvs. este definitiva si irevocabila, veti putea formula o actiune de reincredintare minor, insa va trebui sa probati in cadrul acestei actiuni, ca imprejurarile avute de instanta la luarea acestei masuri s-au schimbat, in vederea reincredintarii urmand sa fie ascultata si minora cu privire la optiunea sa privind reincredintarea.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate pleca cu copilul din tara? verys verys Sunt in divort cu sotia de 3 ani,in conditile in care ea locuieste in italia si fetita cu mine in Romania.In tot acest timp de copil m-am ocupat doar eu si ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces incredintare minor !? tutu12 tutu12 In urma unui proces de divort ,finalizat printr-o hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit printre altele incredintarea copilului (fiicei de 9 ani ) ... (vezi toată discuția)
Reancredintare minor day_ever day_ever Maaflu intr-o situatie delicata ..sunt in divort si am o fetita de 5 ani..din prima mea casatorie mai am un baiat de 13 ani incredintat mie....Eu am fost ... (vezi toată discuția)