avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... POATE PLECA CU COPILUL DIN TARA?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

POATE PLECA CU COPILUL DIN TARA?

Sunt in divort cu sotia de 3 ani,in conditile in care ea locuieste in italia si fetita cu mine in Romania.In tot acest timp de copil m-am ocupat doar eu si familia mea ea aratand dezinteres total fata de cresterea si educarea copilului.Dupa un lung proces de 3 ani instanta i-a dat castig de cauza ei.Am facut recurs si mi l-au respins.Acum astept sa fac apel.Intrbarea mea este daca ramane definitiva ea poate sa plece cu copilul din tara fara aprobarea mea?Dar daca cer reincredintarea? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:09, 14 Martie 2011
Parintele caruia i s-a incredintat minorul printr-o hotarare jud. def. si irevoc. poate sa paraseasca tara fara acordul celuilalt parinte.

daca instanta a hotarat incredintarea copilului, catre mama aceasta poate pleca din tara fara a va cere acordul in baza hotararii definitive si irevocabile.
puteti face o actiune de reincredintare a minorei!
Daca fac reincredintarea minorei poate pleca cu copilul din tara in cursul procesului?
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reancredintare minor day_ever day_ever Maaflu intr-o situatie delicata ..sunt in divort si am o fetita de 5 ani..din prima mea casatorie mai am un baiat de 13 ani incredintat mie....Eu am fost ... (vezi toată discuția)
Trecerea frontierei a unui minor insotit doar de un parinte Geanina-Irina Geanina-Irina Buna ziua.Am o fetita de 6 ani si doresc sa o iau cu mine in Italia dar:e trecuta pe numele tatalui,nu am fost casatoriti legal niciodata,nu l-am dat pt pensia ... (vezi toată discuția)
Custodie definitiva si irevocabila oscumpyka oscumpyka Buna seara..va multumesc in primul rand pentru raspunsuri...dar mai am si eu o intrebare din miile de intrebari la care inca nu le gasesc raspunsul....am ... (vezi toată discuția)