avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trecerea frontierei a unui minor insotit doar de un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trecerea frontierei a unui minor insotit doar de un parinte

Buna ziua.Am o fetita de 6 ani si doresc sa o iau cu mine in Italia dar:e trecuta pe numele tatalui,nu am fost casatoriti legal niciodata,nu l-am dat pt pensia alimentara a copilului iar de la nasterea copilului nu mai suntem impreuna si de atunci nu mai stiu nimic de el(de la niste fosti prieteni am auzit ca e plecat in strainatate dar nimeni nu stie unde si daca se mai intoarce vreodata).Cum pot trece frontiera impreuna cu fetita mea?Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
Geanina-Irina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:14, 22 Iulie 2010
Doar daca va face procura judiciara tatal copilului pentru a putea parasi copilul tara impreuna cu dv, sau daca va fost incredintat minorul spre crestere si educare prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, altfel nu aveti cum;
Inaintati un dosar pe instanta pentru incredintare minor,astepati sa se solutioneze si atunci puteti pleca cu minora.
Puteti pleca sau cu procura notariala din partea tatalui minorei, sau cu hotararea judecatoreasca de incredintare, definitiva si irevocabila.
De asemenea, ca sa ii faceti pasaport aveti nevoie de unul din documentele de mai sus.

Intentati actiunea de incredintare minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului, din tara, de catre parintele caruia i-a fost incredintat Rucsiandru Rucsiandru Buna seara! Am divortat anul trecut si fetita, in varsta de 9 ani a ramas in custodia mea. Pot pleca cu ea, in excursie, in strainatate, fara acordul tatalui ... (vezi toată discuția)
Familiar-acordul tatalui in ce priveste minorul larisa1986 larisa1986 buna ziua.am un baiat de 5 ani nascut in italia si cu certificat de nastere rominesc copilul este trecut pe numele tatalui noi find necasatoriti el la ... (vezi toată discuția)