avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reancredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reancredintare minor

Maaflu intr-o situatie delicata ..sunt in divort si am o fetita de 5 ani..din prima mea casatorie mai am un baiat de 13 ani incredintat mie....Eu am fost plecata din tara si acum vreau sa plec din nou dar actualul sot cere incredintarea minorei ptr ca eu nu pot face fata material cu 2 copii in Romania si sa intretin apartamentul.Daca i se incredinteaza fetita si eu plec din tara ma pot intoarce cu dovezi ca am un servici stabil in Germania si o casa si sa cer reancredintarea minorei?Il poate obliga legea sa imi dea permisiunea de a parasi tara cu tot cu fetita mea?
VA MULTUMESC!!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:46, 11 Septembrie 2010
Daca i se incredinteaza acum copilul, d-voastra puteti formula ulterior o actiune de reincredintere minor, demonstrand ca s-au schimbat conditiile care au stat la baza incredintarii initiale catre tata; daca obtineti hotarare de incredintare sau mai tarziu de reincredintare, puteti pleca cu fetita din tara fara permisiunea tatalui.Nu abandonati lupta acum, insistati ptr. incredintarea la acest moment si a micutei.
avocat Cristina Popescu
Dvs.ati solicitat incredintarea minorei in cadrul procesului de divort?
Intreb pentru ca fireste daca la randul dvs. nu ati solicitat sansele sunt de partea lui, chiar daca in fapt n-ar trebui sa fie si am in vedere aici in primul rand varsta minorei- 5 ani si nu numai.
Ideea de a fi incredintata minora acum tatalui si apoi dvs. sa solicitati ulterior reincredintarea este nefireasca deoarece ,in primul rand va fi dificil sa obtineti reincredintarea ulterior ( pentru ca va fi necesar sa dovediti ca s-au schimbat imprejurarile avute de instanta in vedere la incredintarea minorei) si in al doilea rand copilul nu este o cutiuta pe care parintii sa o tot plimbe de la unul la altul, la mijloc fiind o relatie de atasament si de obisnuinta care se creeaza cu unul dintre parinti.
Ca sa nu mai spun ca in fata instantei pozitia dvs. din cadrul acestui proces ( ma refer aceea de nu solicita minora- daca asa stau lucrurile) nu va fi vazuta bine sa spunem la momentul in care veti solicita reincredintarea minorei.
Sfatul meu este sa va angajati un avocat pentru a va consilia in acest proces, pentru ca instanta are in vedere la incredintarea minorilor un ansamblu de criterii si sunt analizate astfel cele mai prielnice conditii de crestere si educare pe care le pot oferi cei doi parinti.
Legea este de partea dvs. in sensul in care v-ar fi incredintata minora printr-o hotararea definitiva si irevocabila pentru ca ati putea pleca din tara fara acordul tatalui.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea cu copil minor ContSters179554 ContSters179554 va rog sa imi spuneti daca fostul sot ia fost incredintata fetita de 6 ani jumate prin hotarare definitiva si irevocabila poate pleca cu fetita in spania sau ... (vezi toată discuția)
Reincredintare copil xcristina1 xcristina1 Daca un copil i se incredinteaza unuia dintre parinti si alt copil la celalalt, desi eu nu sunt de acord ce pot face ca sa-mi recuperez copilul? Sunt in divort ... (vezi toată discuția)
Pot sa parasesc tara dupa divort fara copil? ContSters222304 ContSters222304 buna tuturor.de curand m-am despartit de sotul meu si urmeaza un divort.fetita noastra o sa ramana la mine asa ne-am inteles amandoi.eu primavara am contract ... (vezi toată discuția)