avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare copil

Daca un copil i se incredinteaza unuia dintre parinti si alt copil la celalalt, desi eu nu sunt de acord ce pot face ca sa-mi recuperez copilul? Sunt in divort si am 2 copii minori (baiat de 10 ani jumatate si fetita de 7 ani jumatate). Am aflat ca sotul meu va pleca un an afara cu bursa. In aceste conditii, daca eu tot lupt pentru amandoi copiii ce pot face ca baiatul, care momentan este la tata pana la solutionarea divortului, daca cumva se hotaraste de catre instanta sa ramana tot asa ce pot face ca sa-l iau la mine si sa nu ramana cu socrii mei daca sotul meu pleaca din tara si copilul va fi incredintat lui. Mentionez ca si acuma tot bunicii paterni au grija de baiat si nu sotul care are viata lui, dar cum stau la casa particulara impreuna desi sunt 2 apartamente nu pot demonstra asta.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:03, 17 Noiembrie 2010
In primul rand trebuie sa stiti ca minorul -baiatul dvs in varsta de 10 ani va fi ascultat de instanta cu privire la optiunea lui privind incredintarea, iar optiunea sa cantareste foarte mult la decizia pe care o va lua instanta cu privirea la incredintarea sa.
Apoi, daca instanta va decide ca acesta sa fie incredintat tatalui, va trebui sa formulati ulterior o actiune de reincredintare minor ( dar nu imediat) si sa aduceti probe din care sa rezulte ca imprejurarile avute in vedere de instanta la luarea acestei masuri s-au schimbat.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reancredintare minor day_ever day_ever Maaflu intr-o situatie delicata ..sunt in divort si am o fetita de 5 ani..din prima mea casatorie mai am un baiat de 13 ani incredintat mie....Eu am fost ... (vezi toată discuția)
Proces gabriela_bratu28 gabriela_bratu28 am divortat anul trecut in martie si n urma divortului mi s-a incredintat minora in virsta de 5 ani.in prezent,fostul meu sot doreste sa deschida proces de ... (vezi toată discuția)
Hotarirea judecatoresca katea katea buna ziua,ajutati-ma va rog,sunt foarte disperata,sotul meu din prima casatorie are un copil,in baza hotaririi judecatoresti fetita a ramas la intretinerea ... (vezi toată discuția)