avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... redeschidere proces incredintare minor !?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

redeschidere proces incredintare minor !?

In urma unui proces de divort ,finalizat printr-o hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit printre altele incredintarea copilului (fiicei de 9 ani ) mamei , considerandu-se astfel ca acolo ii este cel mai bun loc copilului , cu obligativitatea tatalui (eu ) sa particip atat financiar dar si educational si moral , (completand decizia instantei ) la vegherea bunei cresteri a copilului .
pe parcursul procesului , inca de la inceput , mama acestuia s-a folosit de el si a incercat sa-l foloseasca ca o moneda de santaj ...!
...Nu stiu daca astfel isi iubeste o mama .. copilul !?:O
Incercand prin nenumarate ardese , pe cale lagala sa o fac si sa fie facute sa inteleaga pe mama copilului catre Autoritatea Tutelara , ca relatia copilului trebuie sa fie una cat se poate de buna cu ambii parinti si ca este in interesul copilului , mama ei , nu a inteles acest lucru , ajungandu-se sa nu respecte nici programul de vizita minor , aflandu-se pe rol un proces penal pentru nerespectare (art.307 C.penal ).
Vazand aceste actiuni necontrolate ale mamei si Instantei care a considerat ca locul copilului este langa mama , eu ma intreb daca locul lui ii este acolo ??-pentru binele lui , nu al nostru !
Astfel doresc deschiderea unei actiuni pentru reincredintare .
de la introducerea actiunii pot cere pe calea ordonantei presedentiale incredintarea lui , pana la finalizarea procesului de reincredinare ??

Doresc ca acest copil sa fie crescut in conditii bune , nu de tortura si presiune psihica cum traieste de un an si jumatate !
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:54, 8 Iunie 2010
Puteti formula actiune de fond de reincredintare minor. Pe calea ordonantei presedintiale insa nu cred ca aveti sorti de izbanda deoarece va trebui sa demonstrati urgenta unei asemenea masuri. Care ar fi? O bate mama? O tine nemancata?O tortureaza? Si daca da...trebuie demonstrat.daca stiti ca aveti dovezi...
Pe fond insa puteti demonstra ca este in folosul minorei sa va fie incredintata avand conditii optime pentru cresterea si educarea ei.Nu uitati insa care este si dorinta copilei. Si ea va fi audiata de catre instanta pentru a-si spune optiunea.
Cu stima
av.M.Hornea
succesul acestui demers l-ar reprezenta schimbarea considerabila a conditiilor avute in vedere de prima instanta de judecata la incredintarea minorei.Ma refer la toate conditiile de crestere si educare a minorei si de conditiile mamei,cum ar fi pierderea serviciului, schimbarea domiciliului in alt loc necorespunzator, neglijarea evidenta a minorei, etc.Daca nu este asa mai bine va potoliti si mai asteptati o perioada de timp.Ordonanta presedentiala trebuie sa reclame urgenta masurii printre conditii.Care este aceasta urgenta? Ati spus ca traieste asa de un an si jumatate.Ce ati facut pana acum?Pregatiti-va bine cazul.Nu va grabiti.
IN cazul unui proces de reincredintare minor, pentru motivele invocate de dvs,. aici cat si cele invocate in actiunea depusa la instanta, trebuie sa aveti dovezi certe / acte si martori .
Dvs. spuneti : ` Doresc ca acest copil sa fie crescut in conditii bune , nu de tortura si presiune psihica cum traieste de un an si jumatate !`` -
Daca toate aceste sustineri ale dvs. pot fi dovedite , iar instanta va fi convinsa de veridicitatea lor, veti reusi, atlfel... doar pentru ca sotia a formulat o plangere penala pentru nererspectarea programului de vizitare.. motivatia este prea.. subtire.
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
ContSters122901, utilizator
Pentru a formula o cerere de ordonanta presedintial prin care sa solicitati reincredintarea minorului nu sunt intrunite conditiile prevazute de disp.art.581 c.pr.civ.,urgenta si vremelnicia masurii.
Opnia mea este sa astptati solutionarea cauzei penale,iar hotararea care va fi pronuntata,in cazul in care mama va fi condamnata ,sa o folositi ca proba intr-o actiune pe drept comun.
multumesc !
Plangerea pe 307 C.penal este introdusa de catre mine , ea este cea care nu respecta programul si referitor la intrebarea(pusa de domnul avocat CORDUNEANU.). :,,ce am facut de un an si jumatate ?'' abea de o luna si ceva este definitiva , iar de un an si jumatate a inceput procesul de divort , in acest timp , fiind cai de atac , iar pe toata aceasta perioada , mama copilului a terorizat-o spunandu-i ca o rapesc si nu o v-a mai vedea niciodata (detin martori si inregistrari telefonice in acest sens !).
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
tutu12, utilizator

Alte discuții în legătură

Reancredintare minor (11 ani si 5 luni) grecu cristian grecu cristian Cum obtin reancredintarea minorei daca aceasta a fost incredintata mamei in urma divortului.Acum copilul de 11 ani si 5 luni, sustine ca este agresata, fizic ... (vezi toată discuția)
Plecarea cu copil minor ContSters179554 ContSters179554 va rog sa imi spuneti daca fostul sot ia fost incredintata fetita de 6 ani jumate prin hotarare definitiva si irevocabila poate pleca cu fetita in spania sau ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac ca sa optin reancredintarea minorei mai repede vvb vvb sunt divortat de sotie din februarie 2012 dupa divort in hotararea definitiva sa stabilit domiciliul minorei la mama. acum 2 saptamani ea a parasit tara ... (vezi toată discuția)