avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

definitiva si irevocabila

Buna ziua
Doresc sa stiu si eu daca mai exista vreo cale de atac la o hotarare de divort definitiva si irevocabila dupa 2 ani .Mai exact daca mia fost mie incredintat minorul ...mama lui mai poate face ceva in sensul asta? Sa mil ia etc. De la ce varsta pot copii sa isi spuna opinia (cu care dintre parinti doreste sa ramana)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Scorpionul , utilizator 11:07, 20 Mai 2011
mama poate face cerere de reincredintare a minorului.
de la 10 ani va fi audiat. pt motive intemeiate, pot fi audiati si minori sub 10 ani
exista posibilitatea unei actiuni pentru reincredintarea minorului, actiune separata fata de actiunea de divort. in baza hotaririi de divort sotia nu mai poate face nimic. ascultarea minorului se poate face in camera de consiliu de la virsta de 10 ani.
Pai si cum poate cere reincredintarea copilului daca ea a renuntat custodia luil in fata autoritatii tutelare si a judecatoriei? Pe ce baza poate cere ea reincredintarea ? Ma andesc poate ca o poate cere daca nu sunt eu suficient de bun sai ofer o crestere normala nu??

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces incredintare minor gabriela_bratu28 gabriela_bratu28 am incheiat procesul de divort in 2010 si mia fost incredintata minora in virsta de 5 ani.se poate redeschide proces de custodie si ce sanse sunt? (vezi toată discuția)
Proces gabriela_bratu28 gabriela_bratu28 am divortat anul trecut in martie si n urma divortului mi s-a incredintat minora in virsta de 5 ani.in prezent,fostul meu sot doreste sa deschida proces de ... (vezi toată discuția)
Hotarirea judecatoresca katea katea buna ziua,ajutati-ma va rog,sunt foarte disperata,sotul meu din prima casatorie are un copil,in baza hotaririi judecatoresti fetita a ramas la intretinerea ... (vezi toată discuția)