Am custodia unei minore de 13 ani.Din diferite motive doreste sa ramana in tara alaturi de celalat parinte.Ce trebuie facut in cazul in care se deschide proces de reincredintare minor.Ce drepturi mai am daca pierd custodia minorei si cum se stabileste pensia alimentara.Eu lucrez intr-o tara care nu este in UE, am cetatenie romana, iar aici am doar drept de munca pe perioada nelimitata.
In primul rand actiunea de reincredintare minor trebuie promovata de tatal minorei.
Apoi, daca actiunea este admisa, veti fi obligata la plata pensiei de intretinere in cuantum de 25 % din veniturile realizate.
Probe:-inscrisuri, martori, ancheta sociala, ascultarea minorei, interogatoriul dvs.
Aveti dreptul de a veghea la crestereasi educarea minorei si dreptul la vizita stabilit pe cale judecatoreasca sau nu dupa cum va intelegeti cu tatal minorei.
Multumesc,deja i-am cerut fostului sot sa faca demersurile,nu pot raspunde de aici daca ceva se intampla cu fata,ea e expusa la multe pericole iar eu aflu de la altii ce se intampla cu ea.Poate avocatul sa se ocupe de toate problemele fara sa fie necesara prezenta mea?
Problema este ca eu nu sunt in tara,lucrez in Norvegia de aproape trei ani,trebuie sa ma prezint la vreun interogatoriu?Trebuie sa trimit vreo adeverinta de salar sau 25%din venitul mediu din tara.Multumesc.
Daca va angajati avocat discutati cu el toate problemele.
Daca minora vrea sa ramana in tara eu cred ca instanta va decide cum vrea ea...
Cat priveste pensia variantele sunt mai multe...
Custodie copil
cristina_baza
Buna ziua, in urma unei relatii de concubinaj am dat nastere unei fetite. Acum am procesul pentru custodia copilului, dar intentia mea este sa plec din tara ... (vezi toată discuția)