avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintarea minorului la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintarea minorului la tata

fam. divortata avand o minora de 9 ani an custodia mamei iar an prezent este an custodia tatalui pt. ca mama a lasato de mai multe ori la tata deoarece lucreaza an strainatate parintii minorei nu au ramas an relatii bune iar mama influenteaza fiica anpotriva tatalui chiar daca tata o creste iar cei doi nu pot ajunge la un anteles tata doreste sa i se ancredinteze copilul ruganduva sai spuneti unde trebuie sa apeleze si daca se se poate si ce acte sunt necesare. minora asi iubeste ambi parinti chiar daca sufera pt. certurile lor multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:41, 26 Septembrie 2010
Tatal se poate adresa instantei de judecata cu o actiune de reincredintare a minorei.
Actiune in reincredintarea minorei.
Acte necesare:
-certificat nastere minora in copie xerox,
-hotararea de divort legalizata - copie xerox,
-adeverinta de la scoala unde este inscrisa minora (mentiune in adeverinta ca dvs. sunteti cel care se intereseaza de situatia scolara a minorei).
-taxa de timbru-6.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei si orice alte acte utile cauzei ( sunt diverse de la caz la caz).
Toate actele se depun in trei exemplare ca si actiunea. ( pentru instanta, parata si Autoritatea Tutelara)
Probe:-inscrisuri, martori, ancheta sociala, interogatoriul paratei, ascultarea minorei daca in timpul procesului implineste 10 ani.
Angajati avocat, procesul nu este simplu dar nu imposibil.;)
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor rezultat din concubinaj Hldegarde Hldegarde Buna ziua,am o situatie un pic delicata .Am avut o relatie de concubinaj de 3 ani din aceasta rezultand o fetita in varsta de 8 luni in prezent .Tatal sau ne-a ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie copil de tata cetatean strain ( arab ) cucuricadaro cucuricadaro Buna seara , Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si pareri si o recomandare a unui avocat care a mai avut astfel de cazuri si stie cum sa actioneze , fiind vorba ... (vezi toată discuția)
Custodie copil ionelazibi_94 ionelazibi_94 doresc si eu ceva lamuriri pentru un caz.dupa divort sora mea a primit custodia fetei sale in varsta de 16 ani.la intentarea divortului de catre sot acesta a ... (vezi toată discuția)