Buna ziua,am o situatie un pic delicata .Am avut o relatie de concubinaj de 3 ani din aceasta rezultand o fetita in varsta de 8 luni in prezent .Tatal sau ne-a lasat cand copilul avea 3 luni .Nu ne ajuta financiar cu absolult nimic ,copilul fiind intretinut de mine si de parintii mei.Periodic primesc amenintari din partea acestuia ca ma omoara, ca imi fura copilul.Am inaintat in prezent o plangere la organul de politie privind amenintarile cu scopul de a fi avertizat. Are pretentia sa vada copilul cand vrea el , desi nu ne ajuta cu nimic si mentionez ca minora este recunoscuta de tatal sau. Tatal are domiciliul in judetul giurgiu,nu are un loc de munca, are cazier ispasind 7luni de inchisoare acum aflandu-se in periaoada de ispasire a pedepsei cu suspendare pana in anul 2017. Eu sunt din bucuresti , locuiesc cu parintii ,beneficiez de concediu maternal,am un loc de munca stabil>copilul afost intretinut doar de mine si de parintii mei.in momentul nasterii si aproape toata perioada sarcinii concubinul era in inchisoare ,revenind acasa doar ptr 2 luni dupa care parasindu-ne invocand motivul ca nu e pregatit ptr o familie. Mentionez ca nu are un mediu adecvat in care sa creasca minora,nu are domiciliul stabil,ca edcatie are doar 8 clase. Doresc sa stiu ce acte am nevoie ptr a inainta demersurile de incredintare a minorei , unde trebuie sa ma duc ,si daca se poate ca tatal sa nu aiba drept la vizita deloc si sa trec minora pe numele meu de familie >nu am pretentii la pensie alimentara atata timp cat el nu exista in viata minorei deloc. Va multumesc
Deschideti proces pentru incredintarea minorului.
Tatal va obtine un drept de vizita...mai mult sau mai putin...dar, nu deloc...
Actiunea trebuie depusa la judecatoria unde are domiciliul tatal copilului.
iar daca depun unde are tatal domiciliul cat dureaza un astfel de proces?
Ce acte am nevoie?
Pe parcursul procesului are drptul sa vada copilul ori de cate ori vrea el?
1. Pentru incredeintarea minorei se va dispune de catre instanta efectuarea unei anchetete sociale la domiciliul parintilor. Procesul se poate finaliza si de la primul termen daca la dosar este depusa anteta sociala de catre autoritatea tutelara. Unele instante fac adresa catre autoiritate sociala inainte de primul termen, insa nu este o regula generala. La randul dvs. puteti solicita autoritatii tutelare efectuarea anchetei in baza unui certificat de grefa.
2. Tatal nu va putea vizita minora pe parcusul procesului daca nu ii veti permite si nici dupa proces daca nu face o cerere reconventionala pentru stabilirea programului de vizita.
3. Aveti nevoie de o cerere de chemare in judecata in care veti mentiona si martorii (pot fi parintii sau alti membrii ai familiei sau prieteni care cunost situatia) si fotocopie de pe certificatul de nasetere.
4. Chiar daca dvs nu doriti pensie alimentara, instanta este obligata sa se pronunte si pe acest aspect intrucat este un drept al minorei la care dvs nu puteti renunta.
Alte discuții în legătură
Copil!
rpetre79
La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)
Mama singura
andrushk
buna ziua!sunt o mama singura.am o fetita de 3 ani si 4 luni.nu sunt casatorita.e recunoscuta de tatal ei.nu m a ajutat la cresterea copilului.ma ameninta ca ... (vezi toată discuția)