avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mama singura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mama singura

buna ziua!sunt o mama singura.am o fetita de 3 ani si 4 luni.nu sunt casatorita.e recunoscuta de tatal ei.nu m a ajutat la cresterea copilului.ma ameninta ca imi ia fata.vreau sa stiu si eu ce se poate intampla.sunt ingrijorata.raspundeti mi va rog!va multumesc
Cel mai recent răspuns: Catalin Burcea - Birou de Mediator , Mediator 08:39, 9 Septembrie 2011
nu trebuie să vă lăsați intimidată. dacă de aproape 4 ani copilul se află la dv-stră și este bine îngrijit nici o instanță nu îi va încredința copilul. dacă nu aveți o hotărâre de încredințare ar trebui să știți că are aceleași drepturi ca și dv-stră. prin urmare dacă o va lua pur și simplu de la grădiniță nimeni nu îi va face nimic, ptr că fără a exista o hotărâre de încredințare minor nimeni nu poate ști cine are drepturi și cine nu, prin urmare se prezumă drepturi egale ptr ambii părinți. deci dacă nu aveți această hotărâre trebuie să o obțineți.
Formulati actiune de incredintare a minorei si stabilire a pensiei de intretinere in favoarea acesteia.
In cadrul actiunii va fi necesar sa probati ca este in interesul minorei ca aceasta sa va fie incredintata si ca puteti oferi acesteia conditii optime de crestere si educare superioare celor oferite de catre tata.
Probe:-inscrisuri, martori ( care nu pot fi rude si afini pana la gradul 3 inclusiv), interogatoriu, ancheta sociala.
Tot in cadrul actiunii va fi necesar sa probati ceea ce ati afirmat, respectiv ca de la nasterea minorei tatal nu a contribuit cu nimic la cresterea si educarea acesteia.
Daca veti obtine o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare, in situatia in care veti dori sa iesiti din tara impreuna cu cu minora, nu veti mai avea nevoie de acordul tatalui.
Angajati avocat.

Ca sa scapati de acest stres va trebui sa deschideti proces si sa obtineti o hotarare judecatoreasca prin care sa va fie incredintat minorul spre crestere,ingrijire si educare.
Ar fi bine sa va redacteze un avocat actiunea pentru ca trebuie motivata in scris.
Aveti sanse foarte mari sa castigati procesul.
Buna ziua,
deschideti proces, prin care sa obtineti o hotarare judecatoreasca prin care sa va fie incredintat minorul, ar fi bine sa va adresati unui avocat care sa va sfatuiasca si sa va redacteze actiunea.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ancredintare minor ichim.dragos ichim.dragos problema mea este urmatoarea...... ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa obtin custodia ficei mele? Cristina Ruse Cristina Ruse ce sanse am sa obtin custodia ficei mele?? fetita mea are 12 ani si sta cu parinti tatalui, timp de 5 ani nu mau lasat nici macar sa o vad o vedeam pe ascuns ... (vezi toată discuția)
Reancredintare minor day_ever day_ever Maaflu intr-o situatie delicata ..sunt in divort si am o fetita de 5 ani..din prima mea casatorie mai am un baiat de 13 ani incredintat mie....Eu am fost ... (vezi toată discuția)