avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ancredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ancredintare minor

problema mea este urmatoarea...... am fost an concubinaj 4 ani , a rezultat un baietel care acum are 2 ani , concubina vrea sa ami ia copilul , ce drepturi am si cate sanse de a mi se ancredinta copilul? ce ar trebui sa fac
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 17:17, 21 Aprilie 2010
in primul rand sa va angajati un avocat care sa va deschida un proces de incredintare minor.. trebuie sa dovediti ca aveti conditii mai bune ptr cresterea si ingrijirea minorului decat are ea..sunteti din start dezavantajat ptr ca se proneste de la prezumtia legala ca un copil asa mic trebuie sa fie langa mama lui
Formulati o cerere in instanta prin care solicitati incredintarea minorului spre crestere si educare.
Instanta,in functie de probatoriul administrat in cauza ( conditiile de crestere si ingrijire oferite de fiecare dintre parinti,situatie materiala,acte,martori,ancheta sociala etc.) si avand in vedere interesele copilului,va hotari caruia dintre parinti ii va fi incredintat minorul.
Daca vreti sa obtineti custodia,atunci este necesar sa dovediti ca dvs.aveti conditii mai bune decat mama copilului.Dar dupa cum a precizat si dl.avocat,avand in vedere varsta frageda a minorului,de regula acesta este incredintat mamei.
Luati legatura cu un avocat pentru a va formula actiunea si de a va sfatui ce si cum trebuie facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-ar putea lua copilul? raluca corina raluca corina buna ziua am un baietel de 1 an si 2 luni,nascut in spania si recunoscut de tatal lui. am venit in tara pt o problema de familie cu baietel cu tot. inainte sa ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului pitulanu pitulanu Buna seara am si eu o problema in primul rind nu am fost casatoriti legitim ea a luat copilul si a plecat cu el fara stirea mea si ea mai are o problema cu ... (vezi toată discuția)
Concubinaj Adei23 Adei23 Buna seara sant din Romania sa nascut un baiat dintr-un m statconcubinaj.deoarce la anceput am ajuns la o antelege cu fosta ,ca copilul sa-i poarte numele ei ... (vezi toată discuția)