avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mi-ar putea lua copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mi-ar putea lua copilul?

buna ziua am un baietel de 1 an si 2 luni,nascut in spania si recunoscut de tatal lui. am venit in tara pt o problema de familie cu baietel cu tot. inainte sa plec din spania tatal lui mi-a promis ca imi va trimite lunar o suma de bani pt a ne descurca pana la intoarcerea noastra in spania. mi-a trimis 2 luni bani si acum nu mai vrea sa-mi trimita nici bani ,nici imputernicire pt a iesi cu baietelul meu din tara.mentionez ca eu nu am cu ce trai aici in romania si in spania i-as avea pe parintii mei care m-ar ajuta mult.el mi-a spus ca intentioneaza sa nu-mi mai trimita nici un ban pt ca sa nu mai am din ce creste copilul si sa mi-l poata lua,pt ca spune ca un judecator nu mi-ar lasa mie copilul daca nu am nici un venit.e adevarat?
mi-ar putea lua copilul asa cum spune el sau daca nu cum pot face sa plec din tara fara imputernicire de la el?
cum ar tb sa procedez?
va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 01:25, 12 Aprilie 2010
Formulati aici in tara,pe perioada sederii o actiune de incredintare a minorului ,care trebuieste dovedita cu acte,interogatoriu,doi martori si ancheta sociala ,apoi cu aceasta legalizata ,dupa ramanerea definitiva si irevocabila, apostilata,puteti sa iesiti legal din tara.
Consultati un avocat care sa va asigure asitenta juridica atata de necesara
Si nu este adevarat ca daca nu aveti venituri nu va acorda instanta incredintarea minorului. Mai ales ca la varsta frageda a minorului toate mamele sunt fie casnice fie in concediu de crestere a copilului.
Avand in vedere aceasta varsta frageda, instanta acorda dreptul de a creste si a fi educat alaturi de mama.

Solicitati instantei si plata unei pensii alimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul si dreptul copiilului Cosmina-Claudia Cosmina-Claudia Buna ziua .Ma numesc Cosmina-Claudia an varsta de 27 de ani si am un baietel de 6 anisori.M-am casatorit in 2005 si in 2008 am divortat .Acum muncesc in spania ... (vezi toată discuția)
Oare imi poate lua copilul? evelin2010 evelin2010 Buna seara, Sunt intro relatie de 8 ani iar acum avem un copil de 1 an,locuim impreuna dar nu suntem casatoriti,din cauza certurilor...vreau sa plec,dar ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului minor dennisa dennisa Buna ziua, sa incep cu inceputul...traiesc in concubinaj cu sotul meu de aproximativ 3 ani,iar in urma aceatei relatii a aparut pe lume baietelul meu ... (vezi toată discuția)