dennisa a scris:
Buna ziua, sa incep cu inceputul...traiesc in concubinaj cu sotul meu de aproximativ 3 ani,iar in urma aceatei relatii a aparut pe lume baietelul meu Denis(de 1 an si 3 luni).Din cauza nepotrivirilor de caracter as vrea sa ma despart de el dar totodata am o problema:cum procedez pt ca copilul sa ramana la mine.Sa fac o cerere pt custodie??:O
Specific ca cel mic nu a stat nici o data mai mult de 2 ore cu altcineva si o posibila despartire temporala de mine l-ar putea afecta foarte mult!!
Asa ca va rog sa-mi spuneti ce am de facut si daca as putea sa obtin custodia fara drept de vizita?imi este foarte frica sa nu mi-l ia.
Casa in care locuim este a mamei mele, el neavand casa si nici parintii!!!
multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
In situatia,despre care faceti vorbire,pentru a obtine custodia copilului este necesar sa formulati o actiune de incredintare a minorului,care trebuieste dovedita cu interogatoriu,acte,ancheta sociala sidoi martori.
Nu poate fi exclus tatal de la dreptul de a-si vizita minorul ,atata timp cat nu este decazut din drepturile parintesti sau nu sunt motive serioase care sa impiedice acest lucru(producerea unui stress care sa impieteze in mod evident asupra starii de sanatate a copilului,a cresterii si educarii acestora-situatie care poate fi dovedita cu acte medicale)
Cred ca trebuie sa angajati un avocat pentru a va sustine in mod profesionist cauza.