avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lamurire custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lamurire custodie comuna

eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor lui si va trebui sa plec de aici la parintii mei(din motive strict financiare) in alt oras dar nu stiu cum sa fac nu vreau sa imi parasesc copilul si vreau sa il iau cu mine si sotul meu nu va fi niciodata deacord. El va fi in stare sa vina sa faca scandal si sa ia copilul cu forta inainte sa-i despachetez primele hainute. Ce pot face? cum pot pleca cu copilul acasa la parintii mei?
Nu am nimic impotriva custodiei comune am inteles ce presupune nu vreau sa-l indepartez de copil, dar ce se intampla in cazul in care parintii vor avea domiciliul in orase(la 120 km) diferite o saptamana la unul una la celelalt, ce va fi cand incepe gradinita?
Cel mai recent răspuns: ada_mazuru , utilizator 01:31, 9 Iulie 2012
Daca nu va intelegeti cu privire la copil mai bine este sa faceti incredintarea in instanta.Aici aveti sansele cele mai mari sa obtineti copilul dvs.(stabilirea domiciliului) iar custodia sa fie comuna .In ceea ce priveste domiciliul copilului acesta merge cu dvs. iar tatal urmeaza sa aiba un program de vizitare sa se deplaseze el la domiciliul copilului si sa-l poata lua la el in vacanta.
Eu va trebui sa astept o hotarare judecatoreasca ca sa pot pleca cu copilul acasa sau pot sa plec pur si simplu cu el?
Puteti pleca inainte, daca relatiile dintre dvs si sotul nu mai sunt de natura casatoriei.ancheta sociala se va face la parintii dvs. Puteti cere, inainte de pronuntarea divortului - dar dupa ce ati introdus actiunea de divort- pe cale aordonantei presedintiale stabilire domiciliu minor pana la divort la dvs, ca sa aveti liniste pana la divort. Aveti nevoie de un avocat. Va sfatuiesc ca imediat ce va mutati sa inscrieti copilul la medic de familie si la gradinita.
Exercitarea autoritatii parintesti de ambii parinti nu presupune ca minorul sa locuiasca o saptamana cu un parinte si o alta la celalalt parinte, ci ambii parintii vor decide de comun acord cu privire la deciziile importante ce il privesc pe acesta.
Daca veti solicita si veti administra probe din care sa rezulte ca este in interesul minorulului ca locuinta acestuia sa fie stabilita la dvs., atunci el va locui cu dvs., iar impreuna veti decide in sensul aratat mai sus, iar tatal daca va solicita, va putea obtine un program de vizita al minorului.
Puteti pleca impreuna cu minorul din locuinta in care va aflati ( modalitatea ramane sa o stabiliti dvs.) si puteti promova concomitent cu divortul si o ordonanta presedintiala pe calea careia sa solicitati stabilirea domiciliului acestuia la dvs.si exercitarea autoritatii in comun,prin aceasta actiune avand avantajul obtinerii mai rapid a unei hotarari care va stabili in mod provizoriu cele doua aspecte.
am inteles
multumesc mult

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Divort ci minor- neintelegeri intre parinti ElianaS ElianaS Buna seara!Am un var care este in divort,au un copil impreuna,insa nu se inteleg asupra custodiei minorului,acesta avand 6 ani!Fosta sotie nu il lasa pe varul ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor lutzache lutzache Va rog sa ma lamuriti cum se stabileste domiciliul unui minor cu custodie comuna in cazul in care mama si tatal au acelasi domiciliu care este domiciliu ... (vezi toată discuția)