avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reincredintare minor dupa divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reincredintare minor dupa divort de comun acord

buna
recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost incredintata mie.
divortul s-a facut in judetul mures, iar acum eu m-am mutat cu fetita in timisoara unde locuim intr-un apartament cu 4 camere impreuna cu actualul meu prieten.
am inscris fetita recent la gradinita si imi caut si eu un loc de munca.
fostul meu sot a facut plangere penala la politie pe baza art. 307 cp pentru ca nu i-am dat fetita in data de 02.01 deoarece am fost plecate de sarbatori si nu am reusit sa ajungem. l-am anuntat ca nu suntem acasa. in schimb i-am dat fetita in alte zile in care el nu avea program de vizitare. el vrea sa deschida proces de reincredintare minor. poate sa imi ia fetita? daca redeschide proces va trebui sa merg cu fetita in jud mures? daca vine dupa fetita si nu mai vrea sa mi-o aduca inapoi, ce fac? sunt obligata sa ai spun fostului sot adresa unde locuim?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: maties24 , utilizator 18:44, 19 Ianuarie 2014
Incredintarea sau reincredintarea minorului nu mai e prevazuta de legea in vigoare, ambii parinti exercita in comun autoritatea parinteasca, ambii aveti aceleasi depturi, numai ca locuinta copilului e la dvs.
Aveti dovada ca ati lasat copilul in alte zile la tata ?
Ii puteti face si dvs plangere pt denunt calomnios pt ca nu e vb ca impiedicati in mod repetat legaura dintre parinte si copil.
Are sanse sa castige ca locuinta copilului sa fie la el pt ca s-au schimbat conditiile in care ati obtinut hotararea ca minora sa fie la dvs, v-ati mutat, nu aveti de munca si probabil ca nici nu mai puteti respecta programul tatalui la vizita.
Aveti nevoie de un avocat.
Da, e normal sa va stie adresa, sa sie in ce conditii locuieste fiica lui. Oricum, daca sunteti din nou in proces, va afla, se va face ancheta sociala la prieten acasa.

Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
da.
el are drept de vizita in fiecare weekend. o ridica de la gradinita vinerea dupa masa si luni dimineata o ducea. au fost zile cand a luat-o de joia de la gradinita poate sa confirme educatoarele. si a fost cand mi-a adus-o doar marti dupa masa acasa mi-e martora bunica mea caci locuiam atunci la bunica.
de cand ne-am mutat in timisoara nu a mai venit dupa ea.
in sentinta scrie ca exercitarea autoritatii parintesti se va face de catre mama.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
maties24, utilizator
cu locul de munca nu e problema ca e aproape rezolvat, in sentinta scria asa ca daca in timp imi voi schimba domiciliul,tatal va fi anuntat. eu l-am anuntat telefonic. eu nu il impiedic sa vina sa vada fata. poate sa vina cand doreste. plangerea pentru denunt calomnios o pot face aici in timisoara? se pot audia martorii din judetul mures?
Am crezut ca e vb de ziua de 2 ian, nu cred ca e cazul de denunt calomnios cat dvs nu mai respectati programul lui de vizita.
Ati putea cere in instanta modificarea programului de vizita, mi se pare prea mult in fiecare week-end.
Au fost ceva probleme drept pt care numai dvs exercitati autoritatea parinteasca ?
asa ne-am inteles la mediator ca sa fie in custodia mea si divortul s-a facut pe baza acordului de mediere. pot sa cer aici in timisoara modificarea programului de vizita?

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor de catre bunica paterna pe programul tatalui nicol26 nicol26 Buna seara Ma numesc Nicoleta si am o mare problema cu fosta soacra. Sunt divortata din primavara anului 2008, data de la care sunt sicanata permanent. Si ... (vezi toată discuția)
Remodificare program vizita minor maties24 maties24 recent am stabilit cu fostul sot un alt program de vizitare in fata avocatilor caci intre timp eu cu fetita in varsta de 4 ani m-am mutat in timisoara cu ... (vezi toată discuția)
Ce pot face sa fie respectata decizia judecatoreasca... Cluj2 Cluj2 Ce pot face dacă ,după divorț,soția nu lasă copilul minor sa vorbească la telefon cu mine,numai în prezenta ei,deși avem hotărâre definitiva în ceea ... (vezi toată discuția)