avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura sau nu pentru a lasa copilul la tata ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura sau nu pentru a lasa copilul la tata ?

Buna ziua!Vreau sa plec pentru o anumita perioada sa muncesc in strainatate.L/am anuntat pe fostul sot ca in perioada cat voi fi plecata ii voi lasa copilul in grija.avem custodie comuna,dar copilul este incredintat prin hotarare judecatoreasca mie,tatal avand dreptul de vizita la domiciliu minorului,care este de altfel si domiciliul nostru comun .As vrea sa stiu daca ii pot face tatalui ceva la notoariat prin care ii las copilul in grija pe o perioada de.....,sa semnam amandoi cu privire la acest lucru,ca el a fost instiintat si este de acord.Am mai intrebat si mi s/a spus ca nu este nevoie avand custodie comuna.Totusi as vrea sa/mi iau unele masuri sa nu ma trezesc ca ma cheama pe la tribunal pentru abandon.Si daca nu este necesar acest act,ce pot face ,sa am o baza legala ca tatal minorului a fost de acord sa/l ingrijeasca cat sunt plecata?Nu stiu daca are vreo importanta, dar perioada in care voi fi plecata se suprapune cu vacanta de vara a copilului iar jumatate din vacanta tatal are dreptul,dat de instanta,sa locuiasca cu copilul.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:38, 31 Martie 2013
La notariat nu aveti ce act sa intocmiti, cu atat mai mult cu cat notarul este competent in a face conventia intre parinti cu privire la minor atunci cand divortati la notar, daca ati divortat la instanta , hotararea este Clara si pentru ambii parinti.
Copilul nu va e incredintat, are domiciliul la dvs, iar autoritatea parinteasca e exercitata de ambii parinti. Nu aveti ce act sa faceti, il lasati sa stea la tata daca stiti ca ar avea grija de copil si s-ar descurca.
Chiar daca ati face vreun act, nu inseamna nimic, tatal si daca ati sta aici, ar putea sa ceara sa se schimbe domiciliul copilului.
Tatal minorului vrea sa/i dau semnatura , in instanta,ca nu vreau sa mai am grija de acesta lucru care nu este adevarat.Singurul lucru care/l vreau este sa aiba grija de minor,cum este si firesc, pe perioada cat sunt eu plecata.Acesta este motivul pentru care vreau sa gasesc o modalitate legala,nu accepta sub nici o forma sa iau minorul cu mine.Daca eu plec , si ii las minorul ma poate chema in instanta pentru abandon?.Vreau ca dupa ce ma intorc minorul sa locuiasca cu mine si sa/l ingrijesc ca si pana acum.Mumtumesc!
NU va trebuie vreo hartie, nu va poate acuza nimeni de abandon ca nu-l lasati pe strada, ci in grija tatalui. Totusi, pe termen lung urmarile pot fi nefaste.
Tatal minorului vrea sa/i dau semnatura , in instanta,ca nu vreau sa mai am grija de acesta lucru care nu este adevarat



Sa inteleg ca fara hartie in care sa recunoasteti ca " nu vreti " sa-l mai ingrijiti, nu-l primeste ??
Cat veti sta plecata ?

Alte discuții în legătură

Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna alinaandreea29 alinaandreea29 eu si fostul meu sot avem custodie comuna pt minor,iar instanta a stabilit domiciliul copilului la mine,eu am fost plecata din tara 4 luni,am vrut sa iau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - munca in strainatate, lasare minor in grija bunicilor bidilicidiana10 bidilicidiana10 am 18 ani , am o fetita de 3 ani iar acum am plecat cu fetita de la tatal ei din tara in italia la parintii mei . aici nu ma poate ajuta nimeni cu fata sa pot ... (vezi toată discuția)