avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil - mama in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil - mama in strainatate

Buna ziua,

Eu si sotia mea locuim in strainatate si avem un copil minor. Eu am fost intotdeauna clar fata de sotia mea ca nu vreau sa stau in tara in care ne aflam. Mai ales ca nu consider ca este un loc bun pentru copilul nostru. Am venit aici temporar. Sotia mea nu are servici, dar vrea totusi sa stea in aceasta tara.
In aceste conditii, ce as putea sa fac ? Vreau sa pot sa-mi cresc copilul in conditii normale, intr-un loc unde consider eu ca este mai bine, eu fiind deocamdata singurul care aduce venit.

1. Presupunand ca instanta da copilul mamei, ce se intampla in conditiile in care ea nu are venit si totusi vrea in continuare sa locuiasca in acea tara ?

2. Oricum ar fi, inteleg ca tatal are dreptul sa contribuie la educatia copilului. Cum as putea face ca sa-mi exercit acest drept ? Ma refer la faptul ca daca vor fi distante mari intre parinti, cum as putea eu sa-mi vad copilul saptamanal ? Cine plateste transportul si timpul de comutare ? Cum poate tatal sa ia copilul cat mai des la el ?

Multumesc,
Florin
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 10:22, 18 Februarie 2009
Puneti intrebari cu raspunsuri intr-un viitor indepartat. Daca...,cine....Timpul este cel mai bun sfetnic. Incercati sa lamuriti si rezolvati problema in familie. Despartirea nu este cea mai bula solutie. Singurul care va suferi este copilul. Nu mai presupuneti...,este prematur. Si daca nu se poate,in final,apelati la instanta,care va lua decizia cea mai corecta. Dvs. faceti tot posibilul sa contribuiti la cresterea si educatia copilului. Cindva veti beneficia,poate,de acest lucru.
Stimate domn,
dupa ceea ce relatati, sunteti ca si divortati.Discutia dintre parintii care isi iubesc cu adevarat copilul trebuie sa fie cu totul alta.Numai in cazul unui divort veti putea ridica astfel de intrebari.Trebuie sa ajungeti la concluzia ca e mai bine pentru copil sa va intoarceti in tara si sa-l cresteti aici. Daca mama copilului s-ar gandi in primul rand la copil si nu la ea, suntem siguri ca ar fi de acord sa va intoarceti.In ultimul timp apar tot mai des astfel de situatii.Incercati totusi sa va "reparati" relatia si va fi benefic pentru toti, in mod special pentru copil.
asa sa va ajute Dumnezeu.

Eu va multumesc pentru raspunsuri, dar nu asta asteptam. Nu v-am insirat aici pagini melodramatice despre situatia noastra, pentru ca respect timpul dumneavoastra (si pe al noi). E suficient sa va spun ca am ajuns aici dupa ani de asteptare disperata si discutii fara rezultat. Evident ca incercam sa luam cea mai buna decizie pentru copil.
Tocmai de aceea as aprecia niste raspunsuri directe la intrebarile mele.
Multumesc.

Florin

Sa inteleg ca dumneavoastra doriti sa reveniti in tara , iar sotia nu doreste acest lucru.
In cazul unui divort si a unei cereri de reincredintare minor, instanta va hotara carui parinte ii va fi incredintat spre crestere si educare minorul. Puteti sa solicitati chiar sa va fie incredintat dumneavoastra , de vreme ce aveti posibilitatea sa oferiti copilului conditii mai bune.
Si intelegand ca in Romania in 95% din cazuri copilul este incredintat mamei, ce poate face tatal ?
Daca mama decide ca vrea sa plece cu copilul in Honolulu cum poate tatal sa-si exercite dreptul de vizita si de educatie a copilului ?
Multumesc.

Florin

Alte discuții în legătură

Incredintare minor costy29 ajaccio costy29 ajaccio Am 30 ani sunt tatal unui baiat de 6 ani si momentan sunt in proces de divort cu sotia care are rezidenta in Italia luptandu-ma pentru custodia minorului .Prin ... (vezi toată discuția)
Copil minor - unul din parinti doreste sa plece definitiv din tara.. andei_c andei_c Buna ziua, As dori si stiu si eu cum este legislatia romana in cazul unui copil minor cand unul din parinti doreste sa-l ia si sa-si stabileasca domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Ramanere in tara cu copil minor florinmantescu florinmantescu Buna ziua, Sa presupunem urmatoarea situatie: cuplu cu copil minor, locuiesc in tara X din Vestul Europei. Sotia vrea sa se intoarca in Romania, dar sotul ... (vezi toată discuția)