avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ramanere in tara cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ramanere in tara cu copil minor

Buna ziua,

Sa presupunem urmatoarea situatie: cuplu cu copil minor, locuiesc in tara X din Vestul Europei. Sotia vrea sa se intoarca in Romania, dar sotul nu. Intr-o vacanta pleaca toti trei in tara si sotia ramane cu copilul acolo. Practic nu mai vrea sa permita copilului iesirea din tara.
Ce poate face sotul ? Nu cred ca poate fi considerata rapire, din cate inteleg sotia are dreptul sa nu permita iesirea copilului din tara. Sau ma insel ?

Multumesc
Florin
Cel mai recent răspuns: florinmantescu , utilizator 14:55, 4 Noiembrie 2011
Sotul nu poate face nimic!!!Si in caz de divort tot in tara ramane copilul pana la incredintare!!!
Multumesc pentru raspuns.
Prin uramare, daca nu cere divort sotul nu poate face nimic. Nu poate reclama rapirea nici la autoritatile din tara straina, nici in Romania.

Daca parintii divorteaza, nu cumva chiar si atunci copilul are nevoie de aprobarea ambilor parinti ca sa iasa din tara ?

Florin
Daca au si cetatenia statului respectiv se poate face ceva( vezi cazul truica) . si asa s-ar putea gasi solutii cu conditia de a se demonstra ca nu este ingrijit bine copilul.
Se poate suplini acordul sotului prin instanta....
1. Indiferent de cetatenia si rezidenta parintilor, daca nu exista nici divort, nici o hotarare judecatoreasca de increditare a copilului, un parinte il poate acuza pe celalalt ca si-a rapit copilul ?

2. Daca se pronunta divortul si instanta incredinteaza copilul tatalui din strainatate, nu cumva tot este nevoie de permisiunea mamei ca copilul sa iasa din Romania ?

Multumesc

Florin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire cu copil minor in romania florinmantescu florinmantescu Buna ziua, De aproape 10 ani locuiesc in Finlanda impreuna cu sotia. Intre timp avem si un copil de 6 ani. Eu sunt singurul care lucreaza aici, sotia mea ... (vezi toată discuția)
Declarație-acord de ieșire din țară minor valabilă trei ani: poate fi acuzată mama de răpire internațională dacă nu aduce copilul înapoi ? DerLehrer DerLehrer Sotia este cetatean rus, avem copil minor cu dubla cetatenie si dorim sa incheiem un acord de divort si autoritate parinteasca la notar, unde s-au stabilit ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu , daca se poate adriano06041 adriano06041 ma numesc adrian , sunt cetatean roman cu acte de rezidenta la londra. am trait in concubinaj cu o femeie timp de 4 ani in londra , in urma caruia a rezultat ... (vezi toată discuția)