avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... oare imi poate lua copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

oare imi poate lua copilul?

Buna seara,
Sunt intro relatie de 8 ani iar acum avem un copil de 1 an,locuim impreuna dar nu suntem casatoriti,din cauza certurilor...vreau sa plec,dar binenteles cu tot cu copil,poate sa-mi ia copilul?mentionez ca pe certificatul de nastere este trecut numele tatalui.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:53, 22 Martie 2010
Cel mai bine ar fi sa introduceti o actiune in instanta privind incredintarea copilului.Avand in vedere varsta frageda a acestuia,aveti mari sanse sa va fie incredintat dvs.
E greu de crezut ca va poate lua copilul.
Chiar daca intenteaza actiune de incredintare minor ( custodie), avand in vedere varsta frageda a minorului, instanta va lua in considerare interesul celui mic de a creste si a fi educat alaturi de mama.

De mentionat ca fara o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila nimeni nu il poate retine sau lua de langa dvs.
Sanse minime sa va ia copilul, insa nu continuati sa mai locuiti impreuna.Este evident ca a convietui in continuare in astfel de conditii inseamna a accepta ca minorul sa fie supus traumei psihice cauzate de certurile dintre parinti.Este necesar sa introduceti o actiune avand ca obiect incredintare minor, actiune pe care va trebui sa o probati cu inscrisuri, interogatoriul tatalui si proba testimoniala ( martori).Totodata puteti solicita si obligarea acestuia la plata unei pensii de intretinere stabilita in favoarea minorului, pensie care urmeaza sa o solicitati fie in functie de venitul minim pe economie, fie in functie de veniturile realizate de catre parat.Trebuie de asemnea sa faceti dovada unor conditii superioare de crestere si educare in comparatie cu tatal. Angajati avocat.
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc pt raspuns,si asi mai avea o intrebare,legat tot de aceasta probleba.Daca vreau sa plec din tara cu copilul,imi trebuie si acordul tatalui?
Aveti nevoie de acordul tatalui pentru a pleca cu copilul din tara.

Alte discuții în legătură

Imi poate lua copilul??? angell angell am 20 de ani si am o fetita de 8 luni cu un barbat casatorit, care la acel moment nu a recunoscut copilul, insa acum doreste sa faca acest lucru si de asemenea ... (vezi toată discuția)
Daca divortez copilul la cine ramane? bgirl_rodi bgirl_rodi buna ziua, eu am un baiat de 3 ani jumatate si de un an de zile nu pot divorta de sotul meu pentru ca imi este frica ca imi va lua baiatul el lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului g3orgyka g3orgyka Vreau sa ma despart de sotul meu si vreau sa imi iau copilul cu mine dar el a zis nici sa nu ma gandesc.nu stiu ce sa fac cum sa fac sa imi iau ... (vezi toată discuția)