avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

Vreau sa ma despart de sotul meu si vreau sa imi iau copilul cu mine dar el a zis nici sa nu ma gandesc.nu stiu ce sa fac cum sa fac sa imi iau copilul?mentionez ca, copilul are varsta de un an si 8 luni.va rog mult da-ti-mi un sfat!Va multumesc !O zi cat mai buna!
am omis sa spun ca tatal este in concediul de ingrijire copil si a stat cu copilul acasa pana la varsta de 1o luni apoi am angajat o bona pentru ca el si-a gasit altceva mai important de facut.
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
g3orgyka, utilizator
Trebuie sa solicitati in procesul de divort incredintarea copilului. Avand in vedere varsta copilului, el va va fi incredintat dvs spre crestere si educare. Varsta frageda a copilului este un elemente important pentru a va fi incredintat dvs, intrucat la aceasta varsta el are nevoie de ingrijirea mamei. Pana la solutionarea procesului de divort, pe calea ordonantei presedentiale puteti solicita incredintarea temporara a copilului. Va trebui sa va faceti o argumentare buna in ce priveste incredintarea copilului catre dvs, de aceea apelati la un avocat care sa va reprezinte.
dar daca o sa iau copilul sa ma mut la parintii mei ?se poate ? el poate sa imi faca ceva?
Daca procedati in acest fel, poate spune ca ati parasit domiciliul conjugal si ati luat copilul fara acordul sau. Pana nu aveti o hotarare judecatoreasca privind incredintarea copilului chiar si temporara, drepturile ambilor parinti cu privire la copil sunt egale si se exercita in comun. Procedura ordonantei presedentiale se desfasoara mai rapid si va va ajuta sa obtineti o hotarare de incredintare provizorie a copilului, si in baza ei va veti putea muta cu copilul din locuinta conjugala. Pana nu aveti un temei legal pentru a face acest lucru, el poate folosi aceste aspecte impotriva dvs la divort. Luati legatura cu un avocat si in cel mai scurt timp posibil introduceti cererea de ordonanta presedintiala.
Puteti lua linistita copilul sa va mutati, doar nu ati pleca fara el
pai da dar ma gandesc k nu o sa stea cu mainile in san si o sa faca in asa fel sa mi-l ia....

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu impreuna cu copilul minor trilulilu trilulilu Va rog sa ma sfatuiti in rezolvarea unei probleme extrem de delicate, deoarece nu vreau sa fac vreun pas gresit. Casnicia mea este grav afectata de ... (vezi toată discuția)
Divort mihaelarusen mihaelarusen Buna ziua, Am o mare problema. Sunt casatorita de un an si am un copilas de 10 luni, iar casnicia nu prea merge. Sotul meu s-a schimbat foarte mult din clipa ... (vezi toată discuția)
Un sfat, va rog! haruna haruna Am 24 de ani si sunt casatorita de aproape un an, avem impreuna un copil de 10 luni. Problema este ca nu ne mai intelegem si am ajuns sa discutam de divort. ... (vezi toată discuția)