avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,
Am o mare problema. Sunt casatorita de un an si am un copilas de 10 luni, iar casnicia nu prea merge. Sotul meu s-a schimbat foarte mult din clipa in care am ramas insarcinata. Am sperat ca o data cu nasterea copilului isi va reveni la normal, dar nu a fost asa. As vrea sa divortez, dar problema este ca noi locuim impreuna cu parintii mei, iar el nu vrea sub nici o forma sa divorteze sau sa plece din casa. Exista vreo posibilitate prin care sa-l "fortez" sa plece inainte de finalizarea divortului? Si as mai vrea sa va intreb daca as putea impune ulele restrictii cu privire la vizitarea copilului dupa divort. Mentionez ca sotul meu bea foarte mult alcool si foarte des. Va multumesc!
Da, puteti sa solicitati pe calea ordonantei presedintiale evacuarea sotului cu atat mai mult cu cat consuma alcool, etc. dar trebuie sa aveti o cerere de divort si o cerere de evacuare pe rolul instantelor judecatoresti. daca prorpeitarii apartamentului sunt parintii dvs., ei trebuie sa ceara evacuarea sotului.
de asemenea, in cadrul procesului de divort se poate stabili un program de vizitare a minorului, care trebuie respectat de parinti, aidca sa i se permita sotului sa vada minorul in anumiute zile si intre anumite ore, inclusiv sa se precizeze daca sotul poate lua copilul de la mama sa sau trebuie sa il viziteze numai la domiciliul acesteia (avand in vedere varsta frageda a copilului).
In orice caz, pentru ambele dosare va trebuie avocat.
Introduceti actiunea de divort la judecatoria de la domiciliul dumneavoastra.
Intrucat parintii sunt proprietarii imobilului in care locuiti, acestia pot solicita evacuarea din locuinta a sotului dumneavoastra.
2007_rozi a scris:

Introduceti actiunea de divort la judecatoria de la domiciliul dumneavoastra.
Intrucat parintii sunt proprietarii imobilului in care locuiti, acestia pot solicita evacuarea din locuinta a sotului dumneavoastra.

De acord.
Depuneti actiune de divort.Pe calea ordonantei presedentiale, introdusa de parintii dvs. instanta poate dispune evacuarea.
Doar parintii dumneavosatra pot cere evacuarea pe cale de ordonanta presedintiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț cu copil minor MirabelaDominic MirabelaDominic Buna ziua, vreau sa dibortrz de sotul meu pentru ca nu ne mai înțelegem, dar el vrea sa imi ia copilul bebelusul are 8 luni, a zis ca vine cu jandarmeria ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala pt. vizitare minor taticul taticul In conditiile in care am fost nevoit sa incep divortul, si am avut prima infatisare, vreau sa intreb daca este oportun sa cer ordonanta presedentiala ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului iulia1906 iulia1906 buna ziua as dori sa stiu daca in cazul divortului copilul meu de zece ani va ramane la mine eu sant casnica si nu am situatia materiala f buna.Avem eu si ... (vezi toată discuția)