avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

buna ziua as dori sa stiu daca in cazul divortului copilul meu de zece ani va ramane la mine eu sant casnica si nu am situatia materiala f buna.Avem eu si sotul meu un apartament ipotecat pe numele amandorura.El are servici dar bea face scandal, plecam noaptea pe a prieteni a speriat copilul nici el nu vrea sa mai stam cu el,Puteti sa ma ajutati cu un sfat va multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: iulia1906 , utilizator 17:31, 17 Iunie 2012
Custodia copilului o va da instanta de judecata in functie de unde va aprecia ca ii va fi mai bine copilului.
Custodia copilului va fi comuna pt ambii parinti, doar domiciliul legal il va stabili instanta.
Pana la solutionarea divortului puteti solicita evacuarea temporara din domiciliu a sotului turbulent pe calea ordonantei presedintiale.
va multumesc foarte mult
Minorul care a împlinit vârsta de 10 ani, este ascultat în camera de consiliu şi este întrebat despre opţiunile sale.
Acest lucru nu presupune însă că nu primează interesul superior al copilului, adică, dacă el optează să rămână cu mama sau cu tata , însă se dovedeşte ca aceştia nu-i pot oferi condiţii optime pentru creşterea, educarea , dezvoltarea lui armonioasă, nu va fi avut în vedere acest aspect. În orice caz , problema se pune la care dintre părinţi minorul îşi va avea domiciliul, întrucât, conform noii legi civile, custodia părinţilor este comună, aceasta fiind regula, iar acordarea custodiei doar unuia dintre părinţi constituie excepţia.

.minorul va fi obligatoriu audiat. daca spune ca vrea la dvs. 99% castigati....dar trebuie sa sa va justificati niste venituri...divortand , nu mai puteti fi casnica....asa ca ori va angajati , ori probati alte surse de venit

Alte discuții în legătură

Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)
Buna seara. suntem căsătoriți din 2018, avem un copil de 2 ... Amy111 Amy111 Buna seara. Suntem căsătoriți din 2018, avem un copil de 2 ani împreună. Bunuri comune nu avem. Domiciliul meu înainte de căsătorie la părinții ... (vezi toată discuția)
Loc desfasurare divort Cristina Popesti Cristina Popesti Va rog sa ma ajutati cu un rapuns la urmatoarea problema. Daca doresc sa intentez divort de sot iar ultimul domiciliu comun este la parintii lui, eu neavand ... (vezi toată discuția)