buna ziua as dori sa stiu daca in cazul divortului copilul meu de zece ani va ramane la mine eu sant casnica si nu am situatia materiala f buna.Avem eu si sotul meu un apartament ipotecat pe numele amandorura.El are servici dar bea face scandal, plecam noaptea pe a prieteni a speriat copilul nici el nu vrea sa mai stam cu el,Puteti sa ma ajutati cu un sfat va multumesc frumos
Custodia copilului va fi comuna pt ambii parinti, doar domiciliul legal il va stabili instanta.
Pana la solutionarea divortului puteti solicita evacuarea temporara din domiciliu a sotului turbulent pe calea ordonantei presedintiale.
Minorul care a împlinit vârsta de 10 ani, este ascultat în camera de consiliu şi este întrebat despre opţiunile sale.
Acest lucru nu presupune însă că nu primează interesul superior al copilului, adică, dacă el optează să rămână cu mama sau cu tata , însă se dovedeşte ca aceştia nu-i pot oferi condiţii optime pentru creşterea, educarea , dezvoltarea lui armonioasă, nu va fi avut în vedere acest aspect. În orice caz , problema se pune la care dintre părinţi minorul îşi va avea domiciliul, întrucât, conform noii legi civile, custodia părinţilor este comună, aceasta fiind regula, iar acordarea custodiei doar unuia dintre părinţi constituie excepţia.
.minorul va fi obligatoriu audiat. daca spune ca vrea la dvs. 99% castigati....dar trebuie sa sa va justificati niste venituri...divortand , nu mai puteti fi casnica....asa ca ori va angajati , ori probati alte surse de venit