avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... loc desfasurare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

loc desfasurare divort

Va rog sa ma ajutati cu un rapuns la urmatoarea problema. Daca doresc sa intentez divort de sot iar ultimul domiciliu comun este la parintii lui, eu neavand mutatie pe acesta adresa, pot sa introduc actiunea la instanta care tine de domiciliul parintilor mei (dupa ce imi fac mutatie pe acesta adresa), caci acolo intentionez sa stau pana se lamuresc lucrurile.
Eu detin si o locuinta proprie dobandita inainte de casatorie, dar imi este frica sa stau acolo pentru sa sotul este violent si mai este si un copil minor la mijloc, de aceea vreau sa plec la parintii mei si mi-ar fi mai usor daca as putea depune actiunea la instanta de domiciliu a parintilor mei.
Daca nu voi reusi sa plec impreuna cu copilul si introduc actiunea de divort si solicit incredintarea acestuia pe perioada divortului, pot fi acuzata de parasirea copilului. Copilul are sub 2 ani.
Va multumesc anticipat.
Puteti face o actiune de evacuare prin ordonanta presedintiala ptr. evacuarea sotului turbulent.
Desi nu sunt avocat, m-am documentat si atunci cand am introdus actiunea de divort , avand in vedere faptul ca niciunul nu mai locuia in fostul domiciliu comun, aceasta a fost depusa la instanta de la domiciliul paratului si bineinteles acolo s-a si judecat. Daca cititi Codul familiei va veti lamiri asupra acestui aspect.
Va urez mult noroc!
Daca nici unul dintre soti nu locuieste la domiciliul comun (practic , nu putem aminti de existenta unui domiciliu comun) sau nici macar in raza teritoriala a acelui domiciliu, competenta in cauzele de divort sunt instantele in a carei raza domicileaza paratul .
Daca dumneavoastra veti parasi domiciliul conjugal , din cauze bine intemeiate (agresiune constanta, violenta, atmosfera tensionanta) , acesta nu va fi invocat in vederea retinerii vreunei culpe a dumneavoastra , intrucat putem considera ca ati adoptat o asemenea conduita pentru a va proteja atat pe dumneavoastra , cat si pe minor.
Colega de mai sus aminteste evacuarea sotului turbulent, pe calea ordonantei presedintiale , ca masura speciala.(trebuie justificata o cauza de urgenta in acest sens , iar masura va fi judecata de urgenta si cu precadere).
Cu privire la incredintare si stabilirea pensiei de intretinere , instanta , in vederea exercitarii rolului activ , se va pronunta in mod obligatoriu asupra acestor doua aspecte.
succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Cum sa ma protejez LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL Sunt casatorita, am un copil de 4 ani si vreau sa divortez. Am unde locui, financiar stau bine......sotul este un om violent si imi este frica pt copil si pt ... (vezi toată discuția)
Cum divortez de sot violent? copilul s-anascut inaintea casatoriei. mirodenia mirodenia Buna ziua. Sotul meu nu lucreaza de 15 ani nicaieri. A avut ceva afaceri de care nu s-a ocupat sau n-au mers. Eu sunt salariata, am salariu bunicel. Lucrez ... (vezi toată discuția)