Pai e clar ca nu mai puteti continua asa...mai intai, va sfatuiesc sa faceti o plangere la politie pt. lovire sau vatamare corporala (atasati certificat medico-legal si dovediti cu 1-2 martori). In acelasi timp puteti introducere si actiunea de divort care va avea mai multe capete de cerere (divort, incredintare minor, acordare pensie de intretinere, stabilire program vizitare, partaj - pe bunurile mobile comune). Avand in vedere ca el este tatal copilului nu are vreo importanta daca acesta s-a nascut inainte sau dupa casatorie. Daca dovediti ca dispuneti de mijloace materiale pt. cresterea si educarea copilului, aveti o locuinta (chiar si cu chirie) si reiese comportamentul violent al sotului, nu se pune problema sa va pierdeti copilul.
Stimata Doamna,
In primul rand, puteti promova o actiune de divort la instanta in raza careia aveti ultimul domiciliu comun cu sotul. Date fiind conflictele iscate in familie, puteti oricand sa parasiti domiciliul conjugal si sa va mutati chiar intr-un apartament cu chirie. Daca aveti conditii (sau veti avea la data procesului) care sa asigure cele necesare pentru cresterea si educarea copilului, nu aveti de ce sa va faceti griji. Faptul ca dvs. nu detineti un imobil proprietatea dvs. nu este un impediment sa obtineti incredintarea minorului spre crestere si educare.
Va sfatuiesc, pentru a dura procesul cat mai putin, ca odata cu promovarea actiunii de divort sa nu solicitati si partajarea bunurilor. Le puteti solicita oricand dupa pronuntarea divortului. Odata cu promovarea actiunii de divort sa solicitati incredintarea minorului catre dvs. spre crestere si educare si sa cereti obligarea paratului la plata unei pensii de intretinere. Cuantumul pensiei depinde de cati copii are sotul dvs. in intretinere si daca lucreaza sau nu. (in situatia in care are 1 copil si nu lucreaza cuantumul pensiei de intretinere este de pana la 1/4 din salariul minim pe economie).
Faptul ca minorul s-a nascut anterior casatoriei, nu are nicio relevanta din moment ce acesta a fost recunoscut de tata.
Aveti la indemana si posibilitatea de a formula o plangere penala impotriva sotului, precum si promovarea unei ordonante presedintiale in care sa solicitati incredintarea provizorie a minorului catre dvs. spre crestere si educare si evacuarea tatalui din imobil.
Pentru a scapa de situatie,primul lucru introduceti actiune de divort ,incredintare minor la judecatoria responsabila locatiei unde domiciliati
Pentru rapiditatea solutionarii divortului ,solicitati initial divortul si ulterior parataj
Problema spatiului o puteti solutiona prin mutarea in spatiu asigurat eventual de o ruda ,in extremis prin inchiriere
Nu exista, doamna, parasire de domiciliu azi, a murit Ceausescu! =D>
E o reminiscenta de expeimare la unii oameni, dar va puteti muta oriunde, nun va invinovateste nimeni de asta!
Si apoi, mergeti mai departe.
Atentie ca nu prea aveti timp sa va cresteti efectiv copilul daca lipsiti atatea ore pe zi... Vedeti cum va aranjati programul etc.
Stimata doamna. In timpul in care sunt eu la serviciu sau pe drum, copilul meu este la gradinita. Evident c-as vrea sa-mi petrec tot timpul cu baiatul meu. Daca m-as muta in chirie undeva, m-ar ajuta si prietenii si sefii mei. Chiar mi-au propus. Deci copilul meu ar putea primi sprijin si material si ar avea parte de educatie. Am o prietena (cea mai buna) care este educatoare si cu placere are grija de copilul meu. Are si ea doi copii. In ce priveste termenul de "parasire de domiciliu" -am folosit asta pentru ca nu stiu altul. Poate i se zice altcumva acum, dar l-am intalnit frecvent pe forumurile cu dreptul familiei, divorturi etc...
Cu respect.
mirodenia