avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna! Am si eu o intrebare, cum imi pot ajuta prietena sa divorteze?ea s-a casatorit de la 19 ani si a facut un bebe.in prezent prietena mea are 25 de ani iar bebele 5 anisori.Nu este deloc fericita,barbatul cu care s-a casatorit nu o apreciaza deloc,nu se poarta cum trebuie,bea destul de mult , ba chiar a dat si in ea....pe scurt casnicia lor nu este deloc una placuta! problema este ca ea sta cu el si cu familia lui.ea ar vrea sa divorteze si sa obtina custodia copilului dar ii este frica si nu are curajul.tin sa precizez ca mama ei este in grecia si nu prea are cum sa o ajute. ce as putea face sa o ajut?exista sanse sa obtina custodia copilului in cazul unui divort?multumesc
Cel mai recent răspuns: alex_ghenea , utilizator 17:16, 9 Iulie 2010
Sa introduca actiunea de divort si sa solicite printr-un capat de cerere si incredintarea minorului. Incredintarea copilului minor tine de mai multi factori:varsta, situatia materiala a parintilor, mediul in care fiecare parinte ar urma sa creasca copilul, atitudinea fiecarui parinte fata de copil s.a.Va trebui ca in cerere sa indice si probe:inscrisuri, martori, interogatoriu.
buna seara
actiune de divort cu incredintare minor ,dar sprijinita de un avocat pentru ca este anevoios de dovedit
av daniela
Intradevar, ceea ce trebuie facut este o actiune de divort si solicitarea ca minorul sa-i fie incredintat ei spre crestere si educare cu obligarea tatalui de a plati pensie de intretinere.
Insa mama trebuie sa dovedeasca ca are conditii sa-l creasca pe cel mic. In primul rand trebuie sa aiba o locuinta, fie ea si cu chirie...
Da, are sanse sa obtina incredintarea minorului.Astfel, va fi necesar sa procedeze la depunerea actiunii de divort, cu 3 capete accesorii, repectiv incredintarea minorului spre crestere si educare mamei, stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea minorului -stabilita fie in functie de veniturile tatalui, fie la venitul minim pe economie daca acesta nu realizeaza venituri si reluarea numelui avut anterior casatoriei.
In ceea ce priveste incredintarea minorului va trebui sa administreze probe din care sa rezulte ca este in interesul acestuia sa-i fie incredintat si ca are conditii optime de crestere si educare.
Probe:-inscrisuri, martori care pot fi si rude, interogatoriul paratului, ancheta sociala.
Concluzie:-poate obtine incredintarea minorului dar are nevoie de consilierea unui avocat.;)
si eu am aceeasi problema cu prietena mea numai ca ea este casatorita pe teritoriul ungariei cu un cetatean maghiar cu care are un copil de 4 ani (copilul fiind nascut pe teritoriul ungariei ).Ne-ar interesa custodia copilului dar din cate am inteles este complicat deoarece ea este inca cetatean roman si nu are un loc de munca declarat pe teritoriul ungariei(fara venit demonstrabil).Va intreb,ce sansa exista sa capete custodia copiluli in urma unui divort.
Va Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de un cetatean strain elena40 elena40 As dori sa stiu daca in urma unui divort de un cetatean cipriot,legea mi-ar incredinta copilul minor mie...mentionez, casatoria a avut loc in Romania,dupa care ... (vezi toată discuția)
Divort dannyy26 dannyy26 as vrea sa stiu ce sa fac pentru a divorta daca nu am servici si am copil de 8 luni.nu ma inteleg cu sotul. (vezi toată discuția)
Divort dreambird dreambird :(Salutare tuturor,am o problema si imi este frica sa iau o decizie, sunt din Rep. Moldova, si sunt casatorita in Ro. de 1 an cu cetatean romin, si locuim ... (vezi toată discuția)