avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa ma protejez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa ma protejez

Sunt casatorita, am un copil de 4 ani si vreau sa divortez. Am unde locui, financiar stau bine......sotul este un om violent si imi este frica pt copil si pt mine. Legal cum ma pot proteja?
Daca aveti unde sa locuiti, va mutati cu copilul in acel loc si introduceti actiune de divort. Va pregatiti si cu 2 martori.
Introduceti actiune de divort in instanta, unde solicitati si custodia copilului.
Daca intre timp se supara si devine violent, faceti-i o plangere la sectia de politie de unde apartineti, ca sa aveti o acoperire, in caz ca va reclama pentru parasire de domiciliu conjugal, iar ulterior puteti sa-l parasiti cu copilul si mergeti pana la solutionarea divortului in alta locatie.
romascanu a scris:

Daca aveti unde sa locuiti, va mutati cu copilul in acel loc si introduceti actiune de divort. Va pregatiti si cu 2 martori.

Cereti interdictie temporara pentru tata ,in instanta ,pe motivele invocate , precizand starea de pericol pentru copil si pentru dv. , in acelasi timp cu actiunea de divort.
Va multumesc pentru raspunsuri
Vreau sa plec si apoi sa introduc act. de divor...tinand cont ca nu am domiciliul unde locuiesc cu sotul...ci unde unde o sa plec...ma poate acuza de parasire de domiciliu?
Daca imi ia copilul de la gradinita fara acordul meu...pot face ceva?

Alte discuții în legătură

Divorț și custodie copil Szabo edith Szabo edith As dori sa mă informați Cum ar trebui sa procedez pentru a divorța și a obține custodia copilului de un barbat care are grave probleme cu alcoolul. ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor Cristina Popesti Cristina Popesti As dori sa va relatez o situatie complicata in care se afla o ruda de-a mea si as dori sa stiu cum este mai bine sa procedeze pentru introducerea actiunii de ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu conjugal cu copil minor - consecinte? geanixp geanixp Buna ziua. Intentionez sa divortez si doresc sa stiu daca pana voi intenta actiunea de divort pot parasi domiciliul conjugal (fara ca sotul sa-si dea acordul) ... (vezi toată discuția)