avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire domiciliu conjugal cu copil minor - ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire domiciliu conjugal cu copil minor - consecinte?

Buna ziua. Intentionez sa divortez si doresc sa stiu daca pana voi intenta actiunea de divort pot parasi domiciliul conjugal (fara ca sotul sa-si dea acordul) pentru a locui la parintii mei dintr-o alta localitate, pana la momentul respectiv? Mentionez ca am un copil de 2 luni si vreau sa-l iau cu mine. Exista repercusiuni daca el nu este de acord cu plecarea? Poate sa ma acuze de rapire de minori? Stiu ca pentru a parasi tara am nevoie de acordul lui, insa nu este si cazul meu, intrucat parintii locuiesc in tara.
Nu va poate acuza de rapire de minori, amandoi aveti drepturi si obligatii legale. Totusi, ar fi bine sa discutati cu sotul inainte de a face pasul respectiv.... riscati sa declansati un razboi din care nimeni nu are nimic de castigat.
Puteti parasi domiciliul conjugal fara nici o problema.Daca solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului printre motive puteti mentiona ca ati parasit domiciliul datorita violentelor fizice sau psihice exercitate de sot impotriva dvs sau a minorului.(daca bineinteles acest lucru e real si -l puteti dovedi).Daca va intemeiati actiunea pe alte motive ramane sa le dovediti.Oricum este firesc ca datorita varstei copilului ,acesta sa fie alaturi de dvs pt alaptare,ingrijirile specifice varstei etc
Va multumesc pentru raspunsuri. Din pacate nu pot dovedi agresivitatea. Neavand dovezi in acest sens, ce sanse sunt ca desfacerea casatoriei sa se produca repede si copilul sa-mi fie incredintat? Mentionez ca am discutat cu sotul, dar nu este de acord cu divortul si nici sa iau copilul cand plec.
Prin actiunea de divort va trebui sa precizati motivele pentru care solicitati desfacerea casatoriei ,probele cu care intelegeti sa dovediti aceste motive(martori,acte).In ceea ce priveste :;;incredintarea copilului'' aveti mari sanse ca domiciliul acestuia sa fie stabilit la dvs iar exercitarea autoritatii parintesti sa fie exercitata in comun impreuna cu sotul.
Inteleg ce spuneti, dar va intreb: Daca nu exista probe care sa certifice veridicitatea spuselor (certificat medico-legal sau persoane care sa depuna marturie, fie ca nu vor sa se implice, fie ca nu au asistat la violentele din familie), doi oameni raman legati pe vecie din aceste considerente? Nu se va mai desface casatoria? Multumesc

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor cu privire la divort mary23 mary23 sunt casatorita de 3 ani , avem impreuna un baietel de 3 anisori , sotul meu este foarte violent ,vorbeste urat cu mine de fata cu copilul ,nu am mai suportat ... (vezi toată discuția)
Cum sa ma protejez LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL Sunt casatorita, am un copil de 4 ani si vreau sa divortez. Am unde locui, financiar stau bine......sotul este un om violent si imi este frica pt copil si pt ... (vezi toată discuția)
Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)