avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie de ajutor cu privire la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie de ajutor cu privire la divort

sunt casatorita de 3 ani , avem impreuna un baietel de 3 anisori , sotul meu este foarte violent ,vorbeste urat cu mine de fata cu copilul ,nu am mai suportat si am plecat de acasa impreuna cu copilul in alt oras . as vrea sa stiu daca asta se poate numi rapire sau abandon de domiciliu si imi va afecta cu ceva la divort, sotul ma ameninta ca se duce la politie si o sa imi ia copilul .tin sa va spun ca domiciliul meu este la parintii lui cu care locuiam si se vorbeste foarte urat in acea casa . va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns
Cel mai recent răspuns: joyfull_kristina , utilizator 18:57, 3 Februarie 2010
poatesa va afecteze, este o parasire a domiciliului. mai la indemana era o plangere la politie pt lovire si alte violente...depinde cum s-au petrecut lucrurile.
dvs puteti face si acum o plangere, prin care sa solicitati interventia politiei, deoarece vreti sa veniti acasa iar sotul va injura/va bate de fata cu copilul.
politia nu o sa intervina, dupa cum bine stim, nu se amesteca in familii dar dvs va veti putea servi in instanta de acest act...ca sa dovediti ca nu ati fugit degeaba ci cu motiv.

av. mira vasilescu
parerea mea este ca nu va poate afecta la divort faptul ca ati parasit domiciliul impreuna cu copilul minor. consider ca cel mai bun lucru ar fi sa anuntati organele de politie in ceea ce priveste comportamentul sotului si autoritatea tutelara intr-o eventuala acheta sociala ce ar avea ca urmare decaderea din drepturile parintesti a tatalui violent.
Este probabil ca parasirea domiciliulii sa contezte deoarece aceasta poate constuitui o proba in desfacerea casatoriei si in stabilirea culpei(bineinteles coroborat cu celelalte probe administrate-proba pe care colegul de site,probabil ca nu a avut-o in vedere).
Formulati plangere la politie astfel cum ati fost sfatuita de distinsa d-na avocat si puteti formula si o actiune de divort,prin care solicitati si incredintarea minorului.
Consultati si angajati un avocat care ar puteta sa va sfatuiasca ca dupa introducerea divortului sa solicitati incredintarea minorului si pe calea unei ordonante presedintiale.
promoavti actiune de divort si solicitati incredintarea minorului.mama nu poate rapri copilul.scoteti-va certificate medico-legale, sau cel putin medicale, aratati martorilor vanataile.Are f. putine sanse sa castige, dar, ca sa ficti sigra angajati-va avocat.
Salut, ma numesc rebeca ,voi deveni viitoare avocata cine sthie peste catzi ani,as vrea sa-ti spun ca esthe un abandon deoarece te jignesthe mereu si nu te poathe acuza la divort deoarece esthe violent cu tine in fatha copilului ,si u sa nu il acuzi ca nu platesthe pensie alimentara deoarece nu sunteti inca divortati asha ca ceea mai buna solutie e sa-l acuzi de agresivitate.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Cum sa ma protejez LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL Sunt casatorita, am un copil de 4 ani si vreau sa divortez. Am unde locui, financiar stau bine......sotul este un om violent si imi este frica pt copil si pt ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie procedat pana la divort? irisa79 irisa79 Va rog am nevoie de un sfat avizat! Cu toate ca am incercat sa-mi salvez casnicia, diferentele dintre mine si sotul meu, precum si problemele aparute, au ... (vezi toată discuția)