avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum trebuie procedat pana la divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum trebuie procedat pana la divort?

Va rog am nevoie de un sfat avizat!
Cu toate ca am incercat sa-mi salvez casnicia, diferentele dintre mine si sotul meu, precum si problemele aparute, au facut ca, in termeni juridici vorbind, relatiile de familie sa fie grav si iremediabil afectate.

Doresc sa parasesc impreuna cu fetita mea minora apartamentul proprietate a sotului si sa ma mut la parinti, in conditiile in care nu dispun in acest moment de resurse materiale pentru a intenta divortul.

Ce poate sa-mi faca sotul meu in aceasta situatie, din punct de vedere legal ?

Cum trebuie sa procedez eu ca sa pot pleca fara a avea ulterior probleme, respectiv pana la divort sau chiar in timpul procesului ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:38, 29 Octombrie 2010
Daca plecati,mai ales cu copilul,nu aveti ce sa patiti.
Libertatea de miscare e garantata de Cosntitutie si de conventiile
internationale.
Nu va poate obliga nimeni sa stati intr-un singur loc, nici amcar sotul.
va multumesc, insa temerile mele sunt legate de faptul ca nu stiu cum va reactiona in momentul in care vom pleca, drept pentru care insist si va intreb:
- poate sa depuna vreo plangere ca i-am luat copilul, ori
- poate sa ma acuze de parasire de domiciliu,
poate sa actioneze in vreun fel in care ar putea sa-mi afecteze demersurile ulterioare pe care intentionez sa le intreprind in vederea obtinerii custodiei fetitei mele
e si copilul dvs.. sotul va poate acuza de orice..dar aceste acuze, legal, nu va afecteaza.
ca sa obtineti incredintarea, trebuie sa puteti sa-i asigurati cele necesare copilului, sa aveti grija de el, sa fiti o mama buna. nu are legatura faptul ca parasiti domiciliu, daca nu va abandonati copilul
buna dimineata .
parasirea domiciliului conjugal nu se sanctioneaza in nici un fel . cu alte cuvinte nu va va afecta cu nimic daca parasiti domiciliul conjugal anterior sau in timpul procesului de divort .
nici de rapirea minorului nu va poate acuza, acesta fiind copilul amandurora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea domiciliului conjugal cosmina05 cosmina05 Buna seara tuturor, Am si eu o mare problema de curand am intentat actiunea de divort ,intentionez sa parasesc domiciliul conjugal insa sotul meu ma ameninta ... (vezi toată discuția)
Parasire casa conjugala marinalina marinalina Buna ziua! am si eu nevoie de cateva informatii, eu si sotul meu nu ne mai intelegem,el consuma alcool si nu vrea sa se schimbe,eu vreau sa plec de acasa ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu caius mihai caius mihai buna!ma intereseaza ce inseamna parasire de domiciliu,si daca eu,ca sot si tata pot fi incadrat in categoria asta,in cazul in care plec din casa,intr-o ... (vezi toată discuția)