avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț

Buna seara. Sunt căsătorită de 6 ani... Am doi copii, băiatul din casatorie iar fata dintr o alta relație dar recunoscută de catre actualul sot. Din mai multe motive vreau sa divorțez... Ce șanse am sa rămân cu amândoi copii dat fiind faptul că el este mai mult plecat din tara? Va mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Instanta stabileste domiciliul minorului, insa cum sotul este plecat si nu poate dovedi ca se pate ocupa cu titlu permanent de minori, sansele sunt mai mari pentru dumneavoastra.
Evident sunt doar sfaturi, conteaza enorm de mult strategia pe care o alegti cu avocatul dumneavoastra si ce va solicita si sotul in intampinare/cerere reconventionala.
O seara minunata!
Domiciliu minorilor este la casa parintilor lui.. Dacă eu plec cu ei acasă la părintii mei, ma va afecta la procesul de divorț?? Va mulțumesc pentru amabilitate

Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Puteti fi acuzata de parasirea domiciliului conjugal, rapire de minori si alte aberatii...insa nu va faceti probleme, depuneti divortul, plecati cu cei mici la parintii dumneavoastra, insa mare grija sa urmeze scala/gradidita si sa nu le periclitati prin aceasta activitatea in invatare.
Repet sunt sfaturi, strategia o veti face cu avocatul dumneavoastra.
Cu stima!
Va mulțumesc din suflet... Orice sfat îmi este de ajutor... O seara frumoasa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Inteleg ca ambii minori au sub 10 ani.
In aceste conditii aveti 99% sanse ca sa-i pastrati sa aiba domiciliul la mama mai ales ca el nu sta in tara.
Daca plecati nu este nicio problema.
Nu a existat si nu exista o infrasctiune de parasire a domiciliului conjugal si cu atat mai putin de rapire a minorilor.
Va sfatuiesc sa discutati cu un avocat toate aspectele si in momentul plecarii sa introduceti si crerea de divort in care solicitati stabilirea domiciliului minorilor la dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua trandafirialbastru trandafirialbastru ma numesc Florentina.as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare.Imi pot lua copilul din tara fara procura tatalui???Mentionez ca inca nu ... (vezi toată discuția)