avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de la domiciliul sotului. ( unde stateam cu parintii lui), pe data de 22 oct.
Mi-a spus ca va intenta divortul si ca doreste ca totul sa fie de comun acord.
Dar doreste sa ia copilul in week-end-uri,iar eu nu sunt de acord decat cu vizitarea copilului in prezenta mea si la domiciliul actual.
Pot fi acuzata de parasirea domiciliului conjugal?
Cel mai recent răspuns: haruna , utilizator 17:43, 2 Noiembrie 2009
In fata instantei de judecata solicitati ca vizita sa se faca la domiciliul minorului si numai in prezenta mamei, motivand in primul rand varsta frageda a acestuia....iar instanta trebuie sa tina cont de interesul minorului. Daca demonstrati si faptul ca tatal are un comportament violent, aveti toate sansele de reusita.
Cat despre parasirea domiciliului conjugal....stati linistita, mai ales daca puteti proba violenta fizica si verbala a sotului.
Nu cred ca as putea proba, parintii lui nu ar declara impotriva fiului, si numai ei au fost de fata.
Probabil va fi nevoie sa contactez si un avocat in vederea redactarii cererii de custodie? Va rog daca se poate sa ma lamuriti care sunt pasii desfasurarii unui divort.

Amenintarea cu acuzatia de parasirea domiciliului conjugal este o trista amintire din perioada comunista si nu are importanta intr-un proces de divort , mai ales cand unul dintre soti are un comportament violent .

Parasirea domiciliului conjugal poate fi invocata ca si motiv de divort , daca parasirea domiciliului comun este neintemeiata, iar sotul poate invoca acest lucru in vederea retinerii culpei exclusive a sotiei , aducand si alte elemente ale comportamentului mamei , defavorabile acesteia.

Mai mult ca sigur ca aveti nevoie de un avocat , pentru ca un proces de divort cu minori in care amandoi parintii vor custodia copilului este destul de complicat .
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
Costinel Burca, Contabil
Avand in vedere varsta frageda a minorului trebuie sa cereti ca legaturile personale ale tatalui cu acesta sa aiba loc numai in prezenta dvs.si la domiciliul dvs. deoarece orice schimbare - la aceasta varsta- il poate afecta pe copil. Cu privire la parasirea domiciliului conjugal este intradevar doar o trista amintire din perioada comunista. Din cate am inteles, nu cere sa ii fie incredintat minorul, doreste numai sa il viziteze, insa nu veti putea divorta prin consimtamant, deoarece acest lucru este posibil numai cand din casatorie nu au rezultat copii.
In situatia data ,ati ales sa va protejati atat pe dumneavoastra , cat si pe copil.
Nu va ganditi la parasirea domiciliului conjugal , cata vreme a existat violenta , chiar una numai de natura psihologica.

Justificati faptul ca a fi in prezenta anumitor persoane confera copilului mai multa siguranta, amintind de conduita deficitara a tatalui.Succes.;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Initiere actiune de divort MeMyself MeMyself Buna seara, Acum cateva zile eu impreuna cu copilul minor am parasit domiciliul conjugal.In vederea procesului de divort,am urmatoarele intrebari: 1.era ... (vezi toată discuția)
Divort danaro danaro Buna ziua, Apelez pe aceasta cale deoarece am nevoie de un sfat. Fratele meu este casatorit din 1987 si in urma acestei casatorii a rezultat un baiat. ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil de 8 luni maria.oana maria.oana Din cauza unei stuatii insuportabile as dori sa divortez de sotul meu. Nu ne mai intelegem decat in privinta fetitei ( care are acum 8 luni si jumatate). As ... (vezi toată discuția)