avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Initiere actiune de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Initiere actiune de divort

Buna seara,
Acum cateva zile eu impreuna cu copilul minor am parasit domiciliul conjugal.In vederea procesului de divort,am urmatoarele intrebari:
1.era necesar sa anunt o autoritate despre faptul ca am parasit domiciliul?(asta ca masura de prevedere in cazul in care sotul meu,inca,m-ar acuza de abandon de domiciliu;am fost la sectia de politie de care apartin,unde mi s-a spus ca nu e de compententa lor si ca trebuie sa ma adresez instantei civile)
2.in ce mod pot initia actiunea de divort in cazul in care sotul nu e de acord cu "acordul partilor-culpa comuna"?pot sa invoc ca motiv neintelegeri familiale cauzate strict de el?ce implica asta?
3.acum sunt in concediu de crestere copil,urmeaza sa ma angajez curand;are semnificatie vechimea angajarii , a contractului de inchiriere ptr apartamentul in care locuim eu si copilul in cererea de acordare a custodiei?
banuiesc ca avand un domiciliu si job stabile,varsta copilului(cca 1 an) ,obtinerea custodiei ar trebui sa-mi fie favorabila
4.fara a dori sa fiu indiscreta,mi-ati putea spune care sunt costurile unui avocat ptr a ma reprezenta in demersurile mai sus amintite?
Va multumesc mult!
Daca traiul alaturi de sotul dumneavoastra nu mai este posibil , intentati actiune de divort.
Nu exista o asemenea infractiune de abandon de domiciliu, asa ca sotul nu prea are de ce sa va acuze, de vreme ce ati luat si copilul cu dumneavoastra.
Presupun ca principalul motiv al plecari este comportamentul sotului, de aceea puteti solicita desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului.
De vreme ce ati inchiriat un apartament si aveti unde sta....si aveti si un venit (momentan indemnizatia de crestere a copilului), cu siguranta copilul va va fi incredintat dumneavoastra , solicitand ca tatal sa plateasca pensie de intretinere.
Cat pribeste onorariul, fiecare avocat are propriu onorariu, asa ca nu cred ca o sa primiti un raspuns aici pe site.
luati legatura cu un avocat din zona in care locuiti si stabiliti cu el onorariul (sau puteti incerca la mai multi si vedeti la care va hotarati).
Totusi, va sfatuiesc sa va luati avocat....
Va multumesc ptr raspunsul prompt.
Da,cu siguranta imi voi lua un avocat fiindca nu vreau sa risc nimic.
Ma gandeam ca la acordarea custodiei sunt analizate atent veniturile si raportate la cheltuieli(chirie,facturi,cheltuieli ptr copil),de aceea intrebam daca sunt relevante data angajarii si veniturile obtinute de mine.
Depinde in ce conditii ati parasit domiciliul conjugal.... Tind sa cred ca ati luat si copilul cu dumneavoastra...Daca sotul provoca certuri constant , avea un comportament agresiv , era dependent de alcool , si creea o astmosfera tensionata acasa, sigur ca plecarea dumneavoastra e una intemeiata.Mai mult , poate printr-un comportament de asa natura periclita si acest copil cu o varsta frageda .Gandesc ca nu ati plecat de acasa fara a existat un motiv important...in situatiile date...Insa , avand in vedere ca informatiile furnizate de dumneavoastra nu sunt suficiente pentru a ma pronunta in concret , fac doar niste precizari generale...


Daca sotul nu e acord cu aceasta culpa comuna , ganditi-va la culpa exclusiva...care tine de un comportament defectuos al acestuia....Faptul ca ati muncit , ca veti dori sa munciti pe viitor , in vederea obitnerii unui venit stabil , pentru a asigura traiul minorului va fi avut in vedere de catre instanta de judecata .

Onorariile nu le putem sti , intrucat varieaza in functie de complexitatea cauzei , de prestigiul avocatului , de propriile rigorile...Insa va puteti alege dvs unul , dupa situatia dvs materiala ! Va doresc sa gasiti suficiente resurse pentru a depasi acest moment dificil !Succes.;)
;)
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Da,cele descrise de dvs mai sus cu privire la situatie sunt corecte.Gandindu-ma cu precadere la mediul neprielnic in care se dezvolta copilul am luat aceasta deczie.:)
Va mulumesc ptr informatii si-mi suflec manecile in cautare de avocat.

ah,ar mai fi ceva...pana la introducerea-solutionarea actiunilor de divort si incredintare a minorului,tatal acestuia il poate lua fara voia mea la domiciliul sau?eu i-am sugerat sa vina sa vada fetita in noua noastra casa,eventual in lipsa mea ca sa nu ne certam din nou inutil,dar in prezenta unei alte rude...
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2009
MeMyself, utilizator
Daca sotul e agresiv , dvs aveti dreptul sa va protejari copilul , dispunand cum se vor efectua aceste vizite (fie in prezenta dvs , fie in prezenta altor persoane , pentru mai multa securitate , fie deloc).

Alte discuții în legătură

Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma acuze de parasire de domiciliu , sa ma intorc acasa ? anita2303 anita2303 buna ziua , am o problema mai delicata sotul meu din senin mi-a spus ca vrea sa ne separam , ca nu mai stie ce simte ptr mine si ori pleaca el din casa ori ... (vezi toată discuția)
Loc desfasurare divort Cristina Popesti Cristina Popesti Va rog sa ma ajutati cu un rapuns la urmatoarea problema. Daca doresc sa intentez divort de sot iar ultimul domiciliu comun este la parintii lui, eu neavand ... (vezi toată discuția)