avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Initiere actiune de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Initiere actiune de divort

Buna seara,
Acum cateva zile eu impreuna cu copilul minor am parasit domiciliul conjugal.In vederea procesului de divort,am urmatoarele intrebari:
1.era necesar sa anunt o autoritate despre faptul ca am parasit domiciliul?(asta ca masura de prevedere in cazul in care sotul meu,inca,m-ar acuza de abandon de domiciliu;am fost la sectia de politie de care apartin,unde mi s-a spus ca nu e de compententa lor si ca trebuie sa ma adresez instantei civile)
2.in ce mod pot initia actiunea de divort in cazul in care sotul nu e de acord cu "acordul partilor-culpa comuna"?pot sa invoc ca motiv neintelegeri familiale cauzate strict de el?ce implica asta?
3.acum sunt in concediu de crestere copil,urmeaza sa ma angajez curand;are semnificatie vechimea angajarii , a contractului de inchiriere ptr apartamentul in care locuim eu si copilul in cererea de acordare a custodiei?
banuiesc ca avand un domiciliu si job stabile,varsta copilului(cca 1 an) ,obtinerea custodiei ar trebui sa-mi fie favorabila
4.fara a dori sa fiu indiscreta,mi-ati putea spune care sunt costurile unui avocat ptr a ma reprezenta in demersurile mai sus amintite?
Va multumesc mult!
Stoica Ioana a scris:

Daca sotul e agresiv , dvs aveti dreptul sa va protejari copilul , dispunand cum se vor efectua aceste vizite (fie in prezenta dvs , fie in prezenta altor persoane , pentru mai multa securitate , fie deloc).

Inteleg...se pare totusi ca origoliul sau netarmuit il impiedica pana si sa-si vada copilul,nemaivorbind despre dorinta de a-l sustine financiar.
In alta ordine de idei,are vreo oarecare importanta care dintre noi introduce actiunea de divort?Certificatul de casatorie este la mine insa el il solicita insistent.
Vacanta judecatoreasca in ce interval de timp va fi?Banuiesc ca sentinta se va pronunta abia in toamna,cel mai devreme??#-o
Abia maine iau legatura cu o dna avocat,asa ca imi cer scuze ca va mai stresez si in aceasta seara.Multumesc
eu va sfatuiesc ca in cazul in care sunteti ferm convinsa ca nu maie xista cale de impacare cu sotul, dvs sa fiti cea care introduce cererea de divort.
in caz contrar, avantajele ar fii de partes otului, invocand ca dvs ati parasit domiciliul conjugal
introduceti actiune a, precizand clar care sunt motivele ce v-au determinta sa parasiti domiciliul , imposibilitatea de a mai convietui cu acesta, etc.
de asemenea nu uitati se solicitati incredintarea minorului si obligarea la pensia alimentara a sotului .
ar fii de preferat sa va gasiti curand un loc de munca si eventual pe durata serviciului, ziua daca ar avea cune sa stea cu copilul , de ex mama dvs , ar fii f bine
instanta un cauza cu minori , tine cont si de posibilitatile materiale ale parintilor , daca au sau nu servici, ce-i pot oferi copilului, s.a.
apelati mai degraba la un avocat din zona
Daca parasirea domiciliului conjugal ar fi una justificata , in conditiile aratate de mine mai sus , instanta n-ar incuviinta acest motiv de divort...
Instanta de judecata se pronunta in mod obligatoriu , atat asupra incredintarii minorilor, cat si asupra pensiei de intretinere.Veniturile stabile reprezinta un element esential in vederea incredintarii...Insa pensia de intretinere e stabilita chiar in lipsa veniturilor , fiind avut in vedere salariul minim pe economie.
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma acuze de parasire de domiciliu , sa ma intorc acasa ? anita2303 anita2303 buna ziua , am o problema mai delicata sotul meu din senin mi-a spus ca vrea sa ne separam , ca nu mai stie ce simte ptr mine si ori pleaca el din casa ori ... (vezi toată discuția)
Loc desfasurare divort Cristina Popesti Cristina Popesti Va rog sa ma ajutati cu un rapuns la urmatoarea problema. Daca doresc sa intentez divort de sot iar ultimul domiciliu comun este la parintii lui, eu neavand ... (vezi toată discuția)