avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copil de 8 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copil de 8 luni

Din cauza unei stuatii insuportabile as dori sa divortez de sotul meu. Nu ne mai intelegem decat in privinta fetitei ( care are acum 8 luni si jumatate). As dori sa stiu daca este posibil ca eu sa nu primesc custodia fetitei. Mai multe detalii despre situatia actuala:
- intre mine si sotul meu nu exista relatii intime
- nu detin casa in bucuresti, nici el nu detine (apartamentul in care stam este in proprietatea mamei lui dar dupa moartea tatalui nu s-a facut succesiunea deci cu siguranta si el are dreptul la o parte din acest apartament )
- as putea inchiria totusi pe termen mai mare un apartament (1-2 ani) pentru a rezolva problema locativa
- nu reusesc sa ajung la o intelegere cu sotul meu in privinta schimbarii situatiei actuale, toate discutiile pe aceasta tema se termina cu certuri chiar amenintari cu violenta sau sechestrul fetitei in cazul in care as indrazni sa iau copilul de langa el in orice mod
- ca venit, am indemnizatia de crestere a copilului de 800 ron
- sotul are 600 ron salariu in mana iar pe cartea de munca are trecut salariu minim pe economie
In cazul in care as dori sa plec pentru o perioada la parintii mei, in provincie, fara acorul lui si sa iau bineinteles si copilul, poate sa ma acuze de parasire de domiciliu?
In incheiere as dori sa mai stiu estimativ cat m-ar costa acest divort in conditiile in care nu cunosc niciun avocat si nici nu mi s-a recomandat cineva anume de catre prieteni.
Va multumesc anticipat.

Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
maria.oana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina Musat , Avocat 21:39, 22 Octombrie 2009
Nu aveti niciun drept asupra apartamentului mostenit (cel mult , unul de creanta, amintind ca prescriptia intre soti nu curge ,ci e suspendata).

Pe langa venitul care va ofera o stabilitate , e necesara si o locuinta , in vederea cresterii copilului.
Divortul va opera fie din culpa comuna , fie din culpa exclusiva.
Amenintarile pe care vi le aduce la cunostinta sunt grave , si , daca va recurge a leza copilul , nu ezitati sa sesizati politia.

Succes.;)
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Plecarea dvs. la parinti, daca situatia in care va aflati o impune, poate fi solutia optima pentru linistea dvs. si a copilului. Insa, in ipoteza unui divort, da, puteti fi acuzata de parasirea domiciliului conjugal. In privinta custodiei copilului, o veti obtine dvs. indiscutabil intrucat fetita este foarte mica. In procesul de divort, va fi citata si Autoritatea tutelara de la domiciliul minorului, astfel incat, se va efectua o ancheta sociala , in care va fi evaluata intreaga situatie, iar in urma concluziilor acestei anchete, instanta va decide ceea ce este mai bine pentru interesul copilului. In ipoteza decesului socrilor dvs. , sotul , mostenirea dobandita de sot va face parte din bunurile proprii ale acestuia, dvs. neavand drepturi.
Sfatul meu este sa va mai ganditi totusi inainte de a initia orice actiune , deoarece este posibil ca lucrurile sa revina pe un fagas mai bun, aceste neintelegeri pot fi doar temporare si sunt aproape firesti , la un moment dat, in viata oricarui cuplu. Incercati sa cantariti avantajele si neajunsurile unui asemenea demers , cu maturitate si responsabilitate. Va urez succes.
ContSters47264, utilizator
Imi pare rau ca va aflati intr-o astfel de situatie dar trebuie rezolvata cat mai repede. Ar fi bine sa introduceti actiunea de divort si sa fiti citata la domiciliul parintilor dvs. Nu este indicat sa plecati acum cu fetita ca va poate acuza de parasirea domiciliului conjugal. Un avocat sigur puteti gasi, chiar si pe acest site, depinde din ce regiune sunteti. Puteti vedea pe judete avocatii care posteaza aici si lua legatura cu unul dintre ei. Costurile nu sunt asa mari. Este bine ca aveti un venit care sa va permita sa ii oferiti fetitei dvs tot ce ii trebuie. Sper sa rezolvati totul cat mai repede si nu va faceti probleme, fetita va fi in custodia dvs mai ales la asa varsta frageda.
legally a scris:

puteti fi acuzata de parasirea domiciliului conjugal.

Si ?!? Ce-ar putea sa se intample? O sa-i ia cineva ...caii de la bicicleta!
Ma scuzati, dar m-am plictisit de aceasta formula ("parasirea domiciliului conjugal") care nu are absolut nicio relevanta.
Refuzul unui sot de a mai locui impreuna cu celalalt sot ar putea conduce la concluzia ca nu mai e cu putinta continuarea casatoriei si, ca urmare, ar putea constitui un motiv de divort.... atat si nimic mai mult. Dar nu m-am prins ca doamna ar vrea cumva altceva decat divortul. (deci n-ar avea cu ce s-o incurce)
Pe vremea "Impuscatului" (de unde dateaza si minunata formula) avea importanta. Cel ce parasea domiciliul isi rata sansa de a mai capata beneficiul contractului de inchiriere pentru locuinta data de la stat. Dar acum ce pierde? Asa cum spuneam mai sus: caii de la bicicleta.
romascanu, moderator
Sunt de aceeasi parere cu colega Romascanu in ceea ce priveste"parasirea de domiciliu" ; atat timp cat situatia este insuportabila acasa la dvs nu vad de ce ati mai sta cu sotul violent.Daca ati luat hotararea de a divorta mergeti inainte, numai dvs. stiti ce este mai bine pentru dvs. si copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face? divort cu minor Ellena007 Ellena007 Buna ziua. Am si eu o problema.Sunt casatorita de 2 ani si jumatate si am impreuna cu sotul o fetita de 2 ani. As dori sa intentez divort,dar acesta ma ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie procedat pana la divort? irisa79 irisa79 Va rog am nevoie de un sfat avizat! Cu toate ca am incercat sa-mi salvez casnicia, diferentele dintre mine si sotul meu, precum si problemele aparute, au ... (vezi toată discuția)
Divort ,copil minor,cand unul din soti se opune. elykiss elykiss buna ziua!As dori un sfat in ce priveste sansele mele de a realiza un divort cand sotul se opune.Am parasit domiciliul conjugal de 2 luni impreuna cu fetita ... (vezi toată discuția)