avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort ,copil minor,cand unul din soti se opune.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort ,copil minor,cand unul din soti se opune.

buna ziua!As dori un sfat in ce priveste sansele mele de a realiza un divort cand sotul se opune.Am parasit domiciliul conjugal de 2 luni impreuna cu fetita mea de 6 ani iar de atunci la insistentele sotului plimbam copilul de la mine la el deoarece el sustine ca nu am nici un drept sa tin doar eu copilul,nici nu intentionez dar acum pt fetita e f traumatizant..Vreau sa stiu daca intentez divort si eu am parasit domiciliul si sotul ma acuza de infidelitate pot sa pierd custodia fetitei?
Mentionez ca timp de 6 ani am fost ingrijitor pt persoana cu handicap,fetita mea avand probleme de sanatate ,si singura mea grija a fost copilul .din octombrie 2010 m-am angajat ,iar de atunci soacra mea a ingrijit fetita in zilele in care mergeam la munca.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elykiss , utilizator 20:28, 1 August 2011
Trebuie sa dovediti vina lui pentru destramarea relatiilor de familie.
Daca el nu vrea si nu are vina riscati sa va fie respinsa actiunea de divort.In privinta minorei aveti sanse mari sa va fie incredintata.
Faptul ca ati parasit domiciliul conjugal poate atrage culpa dvs. daca nu dovediti motivele pt care ati plecat.
Ar fi recomandabil sa va angajati avocat intrucat pot exista multe probleme pe durata divortului in privinta minorului.
Intr-adevar, nimeni nu poate divorta din propria culpa. Cel putin, inca nu. Dupa 1 octombrie ramane de vazut.
Eu sunt de parere ca sunt foarte putine cazurile in care doar unul dintre soti este responsabil de destramarea relatiilor de familie. Cu siguranta ca veti gasi ceva sa-i reprosati sotului dvs.
Apelati la un avocat. Aveti nevoie de experienta unui profesionist care sa stie sa scoata in evidenta culpa sotului dvs, si care sa stie sa convinga instanta ca dvs. trebuie sa va fie acordata custodia copilului.
Da,deocamdata trebuie mers pe culpa celuilalt sot mai ales ca este psibil sa se amane intrarea in vigoare a noilor dispozitii legale.
Dupa ce veti primi termen va fi mai usor de analizat problematica normelor de drept.In plus,exista si anumite inconveniente sa va recunoasteti vinovatia...
Avocatul pe care il veti angaja va examina in concret toate aspectele de fapt si de drept.
Ne-am casatorit dupa ce am avut copilul mai mult pt a avea acelasi nume de familie si nu ne intelegem de multi ani,doar ca am amanat si am evitat un divort ,As fi dorit sa divortam din culpa comuna ,dar sotul nu accepta asa ceva chiar ma ameninta cu fiecare ocazie ivita ,ultima data a facut asta in prezenta copilului.Am cerut consultanta unui avocat ,chiar am platit pt consultanta oferita iar dupa 3 zile el s-a oferit sa-l ajute pe sotul intr-un eventual divort si nu am mai avut curaj sa merg mai departe.Cred ca ar fi normal sa caut un alt avocat dar imi este foarte teama sa nu pierd fetita,cu toate ca nici mama lui ,a sotului cu care am locuit in aceeasi casa nu are ce sa imi reproseze in privinta preocuparii mele pt fetita.Va multumesc !
Ca mama aveti sanse foarte mari sa primiti incredintarea minorului.
Daca se va termina divortul foarte probabil veti primi si minorul...
Este recomandabil sa va angajati avocat pt a nu avea surprize neplacuta desi aveti sanse mari sa se rezolve totul favorabil...

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu mihai_stanciu mihai_stanciu Buna seara, Dupa 22 ani de casatorie fost anuntat de sotie ca are pe altcineva.Am inchiriat un apartament in acelasi oras,dar nu stiu daca ma pot muta in ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu conjugal cu copil minor - consecinte? geanixp geanixp Buna ziua. Intentionez sa divortez si doresc sa stiu daca pana voi intenta actiunea de divort pot parasi domiciliul conjugal (fara ca sotul sa-si dea acordul) ... (vezi toată discuția)