Am si eu o problema.I urma divergentelor familiare dintre mine si sotul meu am parasit caminul conjugal lasand in urma doi copii minori de 14 si respectiv 10 ani.As dorii sa stiu si eu consecintele faptei mele in urma unui divort?
Ar putea fi consecinte in privinta incredintarii minorilor .Daca doriti sa vi se incredintele ar fi bine sa ii luati cu dumneavoastra. Oricum copiii vor fi audiatiin Camera de consiliu unde vor declara cu cine doresc sa ramana in urma divortului, avand varsta peste 10 ani ,iar daca ei vor declara ca vor cu dvs. nu e nici o problema.
Multumesc .Dar daca copii vor ramane alaturi de tatal lor
pentru ca eu nu am situatie financiara am ajuns la o varsta si nu am muncit o zii din viata mea.In acest caz care sunt sansele mele?
Iar fostul sot sustine ca am parasit caminul conjugal pt alt barbat?
Daca nu aveti posibilitatea de a le oferi conditii bune, cred ca ar fi mai bine sa va mai ganditi daca este bine sa cereti incredintarea copiilor catre dumneavoastra.
Faptul ca ati parasit domiciliul nu are relevanta in solutia incredintarii minorilor, doar principiul interesului superior al copilului fiind cel care cantareste in decizia judecatorului. Iar daca el afirma ca ati plecat pentru a initia o relatie extraconjugala, trebuie sa si dovedeasca acest lucru pentru a fi retinut de instanta.
In plus, chiar in ipoteza in care nu sunteti un sot bun, asta nu inseamna ca nu sunteti un parinte bun.
Ganditi-va la cum este cel mai bine pentru copii si daca veti considera ca le puteti oferii conditii si garantii suficiente morale si materiale, sfatul meu ar fi sa contactati un avocat.
Divort
111andreea
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Cat conteaza la un divort, faptul ca sotia paraseste caminul conjugal, datorita problemelor cu sotul, nu ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii
omama
daca o femeie este scoasa afara din caminul conjugal apoi acuzata de parasire de domiciliu e posibil sa piarda copii?
....desi sa facut o declaratie la politie (vezi toată discuția)