avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj

Buna seara sant din Romania sa nascut un baiat dintr-un m statconcubinaj.deoarce la anceput am ajuns la o antelege cu fosta ,ca copilul sa-i poarte numele ei de mama al doilea nume sa al poarte si pe al meu.Ma-m anteles cu ea sa dat hotararea:Acum cateva luni de zile dansa ami spune ca ea vrea sa ia baiatul an Spania daca eu sant de acord De oarce am stat personal cu ea de vorba si ia-m spus ca nu sant de acord:Dansa prin spate aflu acum 1 zi ca deja copilul are pasaport facut si ea al poate lua an Spania pentru antodeuna sau un timp nu stiu ce are de gand dansa.Antrebarea mea este?Ce pot face sau ce drepturi am eu ca tata al copiluli sa ma opun deoarece nu stiu cum va proceda ea cu acest copil mai tarziu?Va rog ajutatima sa gasesc o solutie sau cum pot proceda.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:16, 22 Septembrie 2010
Avand in vedere ca ati precizat ca relatia dvs a fost de concubinaj,ati recunoscut oficial copilul,sunteti mentionat in certificatul de nastere al acestuia, ca si tata?
Daca nu ati recunoscut copilul,pe cale de consecinta,nu puteti ridica pretentii fata de hotararile mamei naturale
Da copilul la-m recunoscut oficial .dar nu anteleg cum poate lua ea copilul an strainatate fara acordul meu ca Tata?
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
Adei23, utilizator
Minorul a fost incredintat mamei printr-o hotararea definitiva si irevocabila?
Copilul nu la-m ancredintat dansei deoarce eu am pus o avocata ,ca sa se ocupe de hotarare .Concubina mea se afla si ea atunci an Spania si acum .si ei tot avocata dansei sa ocupat la Tribunal .nefiind eu la tribunal prezent cand sa luat hotararea am primito prin posta.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
Adei23, utilizator
Sa inteleg ca mama a iesit din tara inainte de a obtine hotararea de incredintare sau dupa?
Este hotarerea definitiva si irevocabila?
Nu sunteti deloc explicit, reveniti cu detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antrebare an legatura cu plecarea an alta tara a copiilor ramasi an grija mamei dupa divort cimpan_elena cimpan_elena am o fetita de 10 ani dintr-o casatorie anterioara si mai am un baiat de 1 si 4luni cu barbatul cu care stau acuma dar nu sant casatorita cu el.Daca vreau sa ... (vezi toată discuția)
Plecat cu copilul din tara malisa malisa Buna ziua. An urma hotararii judecatorest definitive si irevocabile am putut sa plec cu copilul an UK fara acordul tatalui. Nu am avem nici un ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ContSters188379 ContSters188379 buna ziua multumesc ptr raspunsul dat ptr ancredintare copil dar as vrea sa mai stiu an legatura cu pensia alimentara .cred ca sunt 10 ani cam asa de cand a ... (vezi toată discuția)