avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecat cu copilul din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecat cu copilul din tara

Buna ziua.
An urma hotararii judecatorest definitive si irevocabile am putut sa plec cu copilul an UK fara acordul tatalui. Nu am avem nici un program de vizita stabilit, l am pus an tema ca am decis sa ne stabilim aici ansa nu vrea sa accepte, i am ca vrea sa vina sa al viziteze cand doreste ansa el nu vrea decat sa ma antorc an tara cu copilul, eu nu pot sa ma antorc an Romania cu copilul de teama sa nu mil ea. Desi am niste acte cu care pot dovedi ca ,copilul ami este ancredintat mie nu ma pot risca sa vin an tara sa ai dau copilul sa al vada pentru ca anainte de plecarea mea am avut o altercatie cu fostul sot ca nu vroia sa ami dea baiatul anapoi si a trebuit sa implic politia, dar politia nu sa bagat... deaceea eu nu pot sa ma mai risc deaceea iam propus lui sa vina sa al vada.. A anceput cu amenintari ca se va omora ca el nu poate sa stea fara copil. ce ma sfatuiti sa fac? eu sant obligata prin lege sa ma duc cu , copilul an tara sa asi vada tatal daca nu avem un program de vizita stabilit?
Cel mai recent răspuns: malisa , utilizator 18:01, 27 Iulie 2010
Nu.
Si daca tatal minorului solicita in instanta stabilirea unui program de vizita, tot nu sunteti obligata sa veniti in tara, trebuie sa nu ii ingraditi lui dreptul la vizita. Adica daca vine el in UK, trebuie sa ii dati dreptul la vizita. Atentie sa nu va fure copilul! Nu ii lasati nesupravegheati.

MULTUMESC. Am ancercat sa discut si sa ai explic ca daca o sa vina o sa al vada numai an supravegherea mea dar nu accepta , a zis ca vine ptr 10 zile si ca o sa vrea sa stea numai cu baiatul. dar cum ar pute a sa iasa din uk cu minorul daca nu are pasaportul lui? sant an situatia an care nu stiu cum sa procedez. sant presata moral de parinti lui, de el de toti din familia lui , am renuntat la nr de telefon care al aveau toti ai lui numai ca sa nu mai primesc mesaje, ansa nu stiu daca acest lucru an cazul an care va deschide un proces ami va cauza , sa nu se foloseasca de lucrurile astea ca al ampiedic sa pastreze legatura cu copilul, eu nu am ancercat asta tocmai de aceea l am pus an tema ca santem an uk si ca poata sa vina sa al vada.
Va multumesc
Teoretic nu poate "fura" copilul daca nu are pasaportul lui, dar cine stie...
In situatii de acest gen e greu de spus cum trebuie procedat, recomandarea mea este sa intrebati copilul daca doreste sa aiba legaturi cu tatal lui si atunci sa ii permiteti sa il vada, in lipsa unui program de vizita.

Pt moment nu aveti obligatii fata de el, doar fata de minor. Faceti ce e mai bine pt el.
in primul rand, aveti obligatia fata de copil sa-l lasati sa aiba o relatie cu tatal sau, daca si-o doreste.in al doilea rand, e si copilul omului ala, insa nu sunteti obligata sa faceti naveta daca nu va doriti.
sa vina tatal sa-l viziteze, nu-l poate scoate din tara fara pasaport (legal).
va poate actiona oricand in judecata pt stabilire program de vizita sau reincredintare, orice ati face.
daca doriti sa va stabiliti acolo, sa va interesati la autoritati, in unele tari, e necesar acordul celuilalt parinte pt asta
nu ancerc sa al rup de legatura cu tatal, sant constienta ca trebuie sa pastreze legatura cu el, comunica telefonic , minorul are 4 ani, deocamdata nu ami cere ca vrea la tata, rareori ami spune ca ai este dor de tata si sa al sunam.. dar de fiecare data cand vb la telefon nu ancerarca decat sa ai spuna copilului lucruri negative de spre mine( uite ce ne a facut mami te a luat de langa mine ca sant rea ptre el. si multe lucruri) deaceea am hoatarat sa al sunam mai rar. Nu vroiam decat sa stiu daca fac ceva ampotriva legi ca nu o sa accept sa merg an tara cu minorul daca el nu o sa accepte sa vina pentru ca nu are ancap decat ca copilul trebuie sa fie an tara langa el. Eu nu al ampiedic sa pastreze o legatura cu copilul chiar am fost dispusa sa ai platesc eu biletul de avion daca nu asi permite doar an ideea de pastrarea legaturii lui cu minorul .
MULTUMESC PENTRU RASPUNS

Alte discuții în legătură

Decizie definitiva si irevocabila malisa malisa Am depus o cerere ptr obtinerea deciziei de divort definitive si irevocabile. Am anteles ca dupa acest act pot pleca cu copilul an afara tarri fara acordul ... (vezi toată discuția)
Tatal cere custodia malisa malisa Buna ziua Va scriu pentru a vedea parerea celorlati.. Am ancheiat divortul cu o decizie definitiva si irevocabila, am obtinut custodia copilului, dupa 8 ... (vezi toată discuția)
Program de vizita malisa malisa buna ziua.. Legea mi a dat spre crestere si educare copilul. am o hotarare definitiva si irevocabila, nu am stabilit nici un program de ... (vezi toată discuția)