avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decizie definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decizie definitiva si irevocabila

Am depus o cerere ptr obtinerea deciziei de divort definitive si irevocabile. Am anteles ca dupa acest act pot pleca cu copilul an afara tarri fara acordul fostului sot, este adevarat? Si daca este adevarat eu sant obligata sa anunt sotul ca o sa plec cu copilul din tara? eu doresc sa ma stabilesc acolo, am anteles ca el a deschis un proces ptr obtinerea unui program de vizita ptr ca nu aveam unul stabilit. va fi asta o piedica an plecarea mea? cum o sa procedez daca el o sa aive un program stabilit iar eu nu pot sa al aduc an tara atunci cand trebuie?
Eu o sa vin odata pe luna cu copilu sa al vada ansa nu stiu daca asta va fi de ajuns ptr el, am ancercat sa vb cu el sa ai explic ca plecarea mea din Romania nu anseamna ca nu asi va mai vedea copilul ansa nu vrea sa anteleaga ...
Cel mai recent răspuns: malisa , utilizator 14:02, 8 Mai 2010
daca aveti hotarare definitiva si iervocabila de divort si incredintare minor e OK.. aveti dreptul sa iesiti cu el din tara si nu aveti nevoie de acceptul sotului.. dar e de preferat sa fiti la termenul stabilit de instanata pentru judecarea programului de vizita, sau sa aveti un avocat angajat pentru a va reprezenta.. din ce oras sunteti?
Asa cum a raspuns si d-nul av. Petre,nu aveti nevoie decat de stampila definitiv si irevocabil pe Hotarare.Totusi trebuie sa anuntati sotul unde va stabiliti pentru a pastra legaturi personale cu minorul.Este bine sa aveti un avocat la actiunea privind program vizita minor.
Va multumesc.Din Ploiesti. pana la stabilirea programului pot sa parasesc tara cu acea decizie sa anteleg cu conditia sa ma prezin la acel proces sau sa ma reprezinte un avocat? Dar vreau sa va antreb altfel: dacao sa ma casatoresc situatia se va schimba? Daca o sa dovedesc ca am o sa ami antemeiez o familie situatia va fi aceias? sa depun un act an care sa arat ca nu pot veni an tara decat odata pe luna si eventual an vacantele copilului ca sa pastreze legatura cu tatal?
da, va poate reprezenta un avocat.. daca ati avut avocat la divort il puneti tot pe ala daca nu angajati unul care sa va reprezinte in speta
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecat cu copilul din tara malisa malisa Buna ziua. An urma hotararii judecatorest definitive si irevocabile am putut sa plec cu copilul an UK fara acordul tatalui. Nu am avem nici un ... (vezi toată discuția)
Tatal cere custodia malisa malisa Buna ziua Va scriu pentru a vedea parerea celorlati.. Am ancheiat divortul cu o decizie definitiva si irevocabila, am obtinut custodia copilului, dupa 8 ... (vezi toată discuția)