avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... antrebare an legatura cu plecarea an alta tara a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

antrebare an legatura cu plecarea an alta tara a copiilor ramasi an grija mamei dupa divort

am o fetita de 10 ani dintr-o casatorie anterioara si mai am un baiat de 1 si 4luni cu barbatul cu care stau acuma dar nu sant casatorita cu el.Daca vreau sa plec din tara cu copiii am nevoie de aprobare din partea tatilor
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:38, 28 Mai 2010
In ceea ce priveste primul copil- fetita de 10 ani, presupunand ca aveti deja o hotararea de incredintare definitiva si irevocabila de incredintare a acesteia, nu aveti nevoie de acordul fostului sot la parasirea tarii.
In ceea ce priveste al doilea copil, trebuie sa aveti o hotarare de incredintare minor catre dvs. , la fel care sa fie definitiva si irevocabila, pentru ca in sens contrar va trebuie acordul lui dat printr-o procura la parasirea tarii si asta presupunand situatia in care copilul este recunoscut de tata.
Cat priveste primul copil, care inteleg ca este incredintat spre crstere si educare catre dvs., nu aveti nevoie de consimtamantul fostului sot. Aveti nevoie doar de sentinta de divort legalizata.
Cat priveste cel de-al doilea copil,, daca pe certificatul de nastere apare la rubrica tata apare actual dvs. concubin, veti avea nevoie de declaratie notariala din partea acestuia.
da fetita a-mi este ancredintata mie ,iar baiatu este recunoscut de tata care momentan este an germania.Deci am nevoie de o procura din partea tatalui ca sa pot pleca si eu an germania cu tot cu baiat
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
cimpan_elena, utilizator
Exact, aceasta era ideea.Daca aveati acea hotarare de incredintare de care va vorbeam mai sus, nu aveati nevoie de procura, cum insa inteleg ca nu o aveti, va trebuie procura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea frontierei a unui minor insotit doar de un parinte Geanina-Irina Geanina-Irina Buna ziua.Am o fetita de 6 ani si doresc sa o iau cu mine in Italia dar:e trecuta pe numele tatalui,nu am fost casatoriti legal niciodata,nu l-am dat pt pensia ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati teresitarus teresitarus am o fetita din prima casatorie care ami este ancredintata mie dupa divort si mai am un baietel din alta relatie care este pe numele tatalui fiind recunoscut ... (vezi toată discuția)
Concubinaj Adei23 Adei23 Buna seara sant din Romania sa nascut un baiat dintr-un m statconcubinaj.deoarce la anceput am ajuns la o antelege cu fosta ,ca copilul sa-i poarte numele ei ... (vezi toată discuția)