avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere custodie copil de tata cetatean strain ( arab ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere custodie copil de tata cetatean strain ( arab )

Buna seara ,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si pareri si o recomandare a unui avocat care a mai avut astfel de cazuri si stie cum sa actioneze , fiind vorba de o situatie delicata .
O sa descriu situatia cat mai clar posibil.
Logodnicul meu este tatal minorei ( 8 ani ) , noi locuim impreuna.
Divortul este pronuntat in 2009 iar minora a ramas in custodia mamei.
Din 2010 mama minorei a ramas fara servici si a parasit tara impreuna cu iubitul acesteia , minora ramanand in grija bunicilor . Mama minorei nu dispune de venituri in strainatate si vine in tara de 2 , 3 ori pe an cate 1-2 saptamani. Ultima data a stat chiar 3 luni dar actualmente este iar plecata. Iubitul ei este casatorit si are 2 copii.
Tatal minorei plateste lunar pensie alimentara plus multe alte cheltuieli in interesul educarii si bunastarii minorei , iar minora petrece aprope toate weekend-urile cu noi iar la plecare plange pt ca nu mai vrea sa plece la bunici.
Pana in momentul de fata nu a petrecut nici un concediu cu tatal , si asta pentru ca mama acesteia nu a fost de acord. La pronuntarea divortului nu s-a stabilit program de vizita .
Minora il iubeste f mult. Invata impreuna , se joaca impreuna foarte mult iar el si-ar da viata pentru ea fara sa clipeasca.
Mentionez ca a venit si a ramas in Romania pt acest copil. Scrie si vorbeste lb romana f bine , a lucrat la firme mari actualmente are propria afacere in domeniul ingineriei. Ce trebuie sa facem ca el sa ia custodia copilului ?

Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 13:22, 3 Noiembrie 2011
O actiune de reincredintare a minorei .
Cititi si mesajul privat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintarea minorului la tata fam. divortata avand o minora de 9 ani an custodia mamei iar an prezent este an custodia tatalui pt. ca mama a lasato de mai multe ori la tata deoarece ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presidentiala manitu manitu buna ziua in urma unui proces de divort la fondul acestuia s-a hotarat desfacerea casatoriei dintre mine si fosta sotie si incrediintarea minorei mie, adik ... (vezi toată discuția)
Pot sa parasesc tara dupa divort fara copil? ContSters222304 ContSters222304 buna tuturor.de curand m-am despartit de sotul meu si urmeaza un divort.fetita noastra o sa ramana la mine asa ne-am inteles amandoi.eu primavara am contract ... (vezi toată discuția)